МИ – МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ…

Як сьогодні, на сучасному етапі виховувати завтрашню нашу  зміну, аби молодь зі школи взяла  у свій життєвий багаж  і високу свідомість, і правову культуру, і духовну єдність та мовну і художньо-естетичну, екологічну  культуру? Над впровадженням цих пріоритетних виховних завдань постійно працюють класні керівники Путиловицького навчально-виховного комплексу Лугинського району, що й стало темою презентації семінару керівників шкіл району. Назву її ми винесли у заголовок цієї інформації.

Учасники семінару на цьому педагогічному практикумі говорили про ці проблеми, що постають в першу чергу перед класним керівником: адже  від його уміння і майстерності залежить і  дружба в класному колективі, і увесь виховний процес. Про це йшлося  і у виступі методиста РМК Л.В.Дрозд, керівника районного методичного об’єднання класних  керівників І.М. Бовсунівської. Зокрема, остання, своїм умінням створила справжнє свято професійної майстерності учасників семінару, куди ввійшли і змагання, і цікаві завдання, і відповідна професійна атмосфера.

Цікавий був і виступ педагога-організатора О. В. Таргонської, яка презентувала  систему роботи навчально-виховного комплексу із впровадження виховної програми «Ми – майбутнє України», у якій, крім усього, буде  значна увага приділена розвитку учнівського самоврядування, самодіяльності та ініціативи кожного школяра. Про це присутнім згодом розповіла голова учнівського об’єднання Марина Селещева.

На закінчення семінару всі його учасники взяли участь у шкільній благодійній ярмарці, організованій учнями НВК та їх батьками. Зібрані кошти перераховані на будівництво у районному центрі пам’ятника загиблим учасникам  АТО.

Залишити відповідь