ФОРУМ ОСВІТЯН

Яким сьогодні має  бути вчитель? 

            Він повинен вміти реагувати  на вимоги часу, постійно поглиблювати свої знання  і  вдосконалювати   педагогічну компетентність. Про це нещодавно йшлося на форумі, організованому департаментом освіти Житомирської міської ради. У ньому взяли участь 180 сучасних  житомирських  викладачів. Мета його – допомогти вчителям підготуватися до трансформації системи освіти у відповідності до концепції Нової української школи, також сформулювати нову   парадигму   викладання.

            Чи готові вчителі до цього? Директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук  повідомив на форумі,  що освітяни Житомира відкриті до таких змін та нових підходів. Йдеться про оволодіння ними сучасними технологіями та методами роботи на засадах інновацйних освітніх технологій.

            На форумі Майстер-класи тренери «Освітнього Хабу: території нових можливостей для кожного» розповіли, як здобути актуальні навички для того, щоб процес навчання був  цікавим  та ефективним. Було також презентовано спеціальну навчальну програму «Мистецтво викладання» для українських вчителів. А це –  емоційний  інтелект, ораторське мистецтво, особитий розвиток, позитивні комунікації та цифрова грамонтість.Зі слів організаторів,  такий освітній проєкт успішно функціонує в Києві,  де  за  6 місяців провели уже  понад 600 тренінгів.

            Було підкреслено: викладачі,які захочуть безкоштовно долучитись до навчальної програми «Мистецтво викладання», можуть з цією метолю зайти на портал соціального проекту: https://zt.20minut.ua/Osvita/poki-shkolyari-na-karantini-pedagogi-zhitomira-vivchali-novu-paradigmu-11033689.html.

Залишити відповідь