Головні події освітянського тижня

МОН співпрацюватиме з інноваційним парком UNIT.City.

Планується, що за результатами співпраці українські учні, науковці та всі інші, хто вивчає інновації, отримають більше можливостей для розвитку стартапів та підприємництва в Україні.

МОН планує вберегти вчителів від тиску при виборі підручників.

У разі здійснення тиску при виборі підручників для учнів 3-х класів, який цього року триватиме до 12 березня, учителі зможуть повідомити про це на «гарячу лінію» або освітньому омбудсмену.

В Україні затвердять новий порядок присудження наукових ступенів.

Проект документа встановлює процедури й умови присудження ступенів доктора наук і доктора філософії, а також права й обов’язки спеціалізованих вчених рад закладів вищої освіти.

КМУ унормував доплати вчителям за успішну сертифікацію.

Уряд ухвалив постанову про встановлення доплати за успішне проходження сертифікації. Документом установлено, що вчителям, які пройдуть сертифікацію, буде встановлена щомісячна доплата в розмірі 20%.

В Україні планують підвищити якість шкільних підручників.

За словами Ганни Новосад, змінити якість підручників на краще можливо лише повністю перезавантаживши усі процеси та інституції, передавши експертизу підручників Українському інституту розвитку освіти.

Уряд перейменував шкільний предмет «Захист Вітчизни».

Відтепер учні шкіл вивчатимуть оновлений предмет «Захист України» замість «Захисту Вітчизни». Предмет «Захист України» є обов’язковим для вивчення у 10-11 класах.

Кабмін спрямував 504 млн на інклюзивну освіту.

Місцева влада зможе витратити виділені кошти на оплату корекційно-розвиткових занять і придбання спеціальних засобів корекції для закладів професійної освіти, шкіл та дитячих садків.

МОН реформує систему зарплат учителів.

Планується, що ключовою зміною стане збільшення окладів вчителів і зменшення кількості надбавок. Концепція реформування системи заробітних плат вчителів буде представлена Міністерством освіти до кінця квітня.

Учасники пробного ЗНО отримають запрошення 2 березня.

Учасники пробного зовнішнього оцінювання отримають запрошення, у яких буде зазначено адреси пунктів пробного тестування. Запрошення будуть розміщені в особистих кабінетах учасників.

Новосад: про масове звільнення учителів-пенсіонерів не йдеться.

За словами міністра, переведення учителів-пенсіонерів на роботу за контрактом не означає масових звільнень. Разом з тим, це можливість відкривати шлях молодим вчителям.

між молоддю.