Головні події освітянського тижня

В Україні розроблять стратегію безпечної та здорової школи.

Стратегія буде сфокусована на посиленні рухової активності школярів, розбудові здорового харчування, покращенні санітарно-гігієнічних умов в школах, а також на цифровій гігієні, медичному обслуговуванні школярів тощо.

Розроблено перелік спортивного обладнання для шкіл.

Міністерством освіти розроблений проект Типового переліку обладнання та інвентарю для фізкультурно-спортивних приміщень закладів освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти.

В Україні проводитимуть моніторинг якості освіти. 

Міносвіти затверджений Порядок проведення моніторингу якості освіти. Документ визначає механізм проведення моніторингу якості освіти у закладах дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти.

Учителі-учасники сертифікації отримали запрошення.

Учителі початкових класів, які цього року беруть участь у сертифікації, отримали запрошення на зовнішнє незалежне оцінювання. Тестування фахових знань та умінь учителів відбудеться 29 лютого.

Профспілка виступила проти відміни субвенції для малих шкіл.

Освітня профспілка не погоджується із запропонованими урядом змінами до Порядку надання освітньої субвенції, якими передбачено скасування субсидіювання шкіл, кількість учнів у яких становить менше 30 осіб.

Залишки освітньої субвенції підуть на пожежну безпеку.

Уряд ухвалив постанову, згідно з якою пріоритетом використання залишків освітньої субвенції стане пожежна безпека у школах. За словами міністра освіти, пожежна безпека шкіл має бути одним із пріоритетів для місцевої влади.

Міносвіти затвердило порядок реагування на булінг.

Освітнім відомством затверджений порядок реагування на випадки булінгу (цькування). Документ визначає механізм реагування на випадки булінгу в закладах освіти всіх типів, окрім тих, які забезпечують здобуття освіти дорослих.

Реформа освіти: звіт уряду про хід виконання Програми КМУ.

Кабінет Міністрів оприлюднив звіт уряду про хід і результати виконання Програми Кабінету Міністрів України у 2019 році, зокрема, і у частині діяльності Міністерства освіти і науки України.

У мережі продають фейкові відповіді на тести ЗНО.

За інформацією УЦОЯО, як і в попередні роки, задовго до проведення зовнішнього незалежного оцінювання соціальні мережі рясніють «привабливими» пропозиціями продажу правильних відповідей на тести 2020 року.

На ЗНО вже зареєстровано 85 тисяч учасників.

Традиційно, найбільш популярними тестовими предметами є українська мова і література, історія України та математика. Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме до 24 березня.

Залишити відповідь