ОБЛИЧЧЯ РІДНОЇ ШКОЛИ

Від чого це залежить? Яким воно має бути? Які чинники цьому сприяють?

Цим питанням був присвячений семінар директорів шкіл, що пройшов на базі Андріївської ЗОШ І-ІІІ ступеня Черняхівського району.

Тема його  –  « Формування іміджу навчального закладу як управлінське нововведення». А це, як зазначали учасники заходу, – певна система стратегічних дій керівника та педагогічного колективу,  що є однією з важливих умов виходу закладу освіти на новий рівень взаємин з громадськістю. На цьому  наголосила, відкриваючи семінар,  директор школи Валентина Вікторівна Собченко. З її слів імідж школи – це її добре ім’я, це авторитет кожного вчителя, його співдружність, співтворчість з учнями.

Учасники семінару відвідали творчі уроки, підготовлені вчителями школи, стали учасниками літературно-мистецького свята «Це все – наша школа, це – школа-родина».

Присутні дізналися, що в школі ведеться значна робота по зростанню фахової майстерності педагогів, працює 6 методичних об’єднань вчителів-предметників. Звідси й успіхи учнів школи на Всеукраїнських предметних олімпіадах.

В школі діє чітка система учнівського самоврядування, котра об’єднана в організацію «Мрія». Діти беруть участь у різних виховних заходах, яких загалом налічується більше сорока. А це – вечори, тематичні лінійки, конкурси, фестивалі, акції…

Іміджу школи додає й  тісний контакт педагогічного колективу з батьківською громадськістю, яка завжди в курсі справ усіх нововведень  у  закладі. Батьки підтримують вчителів, які успішно забезпечують належний рівень навчальних досягнень учнів.

Учасники семінару – методисти і директори  шкіл детально проаналізували роботу педагогічного колективу школи і дали належну оцінку роботі  по створенню позитивного іміджу школи.

Залишити відповідь