Головні події освітянського тижня

Оголошено конкурс підручників для школярів.

Міністерство освіти і науки оголосило конкурс підручників для 1, 2, 7 та 11 класів. Автори підручників мають подати комплекти конкурсних матеріалів до Інституту модернізації змісту освіти.

 

МОН отримає 553 млн грн на друк підручників.

Міністерству освіти і науки буде надано додаткове фінансування на друкування підручників. Це надасть змогу додрукувати підручники для учнів 5 і 6 класів, які навчаються за програмою НУШ.

 

У 10 регіонах розпочнуть роботу мобільні класи безпеки.

Україні передали 15 мобільних класів безпеки від ЮНІСЕФ. За допомогою спеціально обладнаних транспортних засобів планується навчати дітей на деокупованих і прифронтових територіях.

 

Студентам-медикам дозволили кілька разів складати іспити.

Випускники медичних і фармацевтичних спеціальностей зможуть кілька разів перескладати єдиний державний кваліфікаційний іспит. До цього часу перескласти іспит можна було лише раз.

 

Частина регіонів не придбала жодного шкільного автобуса.

Вісім регіонів протягом дев’яти місяців не придбали жодного шкільного автобуса. Загалом місцеві влади уже використала на придбання автобусів 559 млн із передбаченого 1 млрд.

 

В Україні відсутня статистика освітніх втрат.

За словами директора УЦОЯО, точних статистичних даних щодо рівня навчальних втрат школярів наразі в Україні не існує, оскільки не була напрацьована система оцінювань, яка б дозволила це вимірювати.

 

Зарплати освітянам виплачуватимуть з міжнародних коштів.

Заробітні плати освітянам, іншим працівникам бюджетної сфери, а також виплата пенсій та інших соціальних зобов’язань наступного року здійснюватиметься за рахунок зовнішнього фінансування.

 

Студентів під час академічної відпустки можуть мобілізувати.

У МОН повідомляють, що студенти, які перебувають в академічній відпустці, можуть підлягати призову на військову службу під час мобілізації, якщо вони не мають інших підстав для відстрочки.