На Чуднівщині відкрився ще один Клас безпеки

4 вересня у Великокоровинецькому ліцеї Чуднівської міської ради відбулося урочисте відкриття чергового безпекового простору для підростаючого покоління – Класу безпеки.

Його облаштували з метою навчання школярів правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних подій та ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги тощо.

І відразу ж у ньому було проведено перше ознайомче заняття для здобувачів освіти ліцею. Діти дізналися, що палаючі електроприлади не можна гасити водою, із задимленого приміщення потрібно вибиратися повзком і, що рятувальників потрібно викликати за номером «101». Також школярі вивчили та запам’ятали основні правила з мінної безпеки, що допоможуть їм врятувати життя: будь уважним, не чіпай, відійди та зателефонуй на номер «101» або «102».

До заходу крім рятувальників та освітян долучилися також медики та правоохоронці, які продемонстрували порядок надання потерпілому домедичної допомоги та розповіли про правила безпеки дорожнього руху.