Головні події освітянського тижня 

Близько 200 тисяч учнів уже закінчили навчальний рік.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, в Україні майже 280 шкіл завершили навчання. Близько 200 тисяч школярів вже закінчили 2021/22 навчальний рік.

 

ЗНО відбудеться у Києві та 20 областях.

Зважаючи на безпекову ситуацію, проведення зовнішнього незалежного оцінювання, яке цього року відбудеться у форматі національного мультипредметного тесту, проходитиме у 20 областях України та Києві.

 

США можуть долучитися до відновлення закладів освіти.

Президент Володимир Зеленський під час онлайн-спілкування з університетською спільнотою США запросив науковців приєднатися до програми відбудови шкіл і вишів в Україні.

 

Держава підтримає учасників бойових дій у здобутті освіти.

Учасникам бойових дій та їхнім дітям буде надано державну цільову підтримку для здобуття професійної, фахової передвищої та вищої освіти в державних  закладах освіти.

 

МОН обговорює можливості для вступників з ТОТ.

У відомстві обговорюють питання щодо додаткових можливостей для вступу випускників із тимчасово окупованих територій до закладів вищої освіти. Зокрема, вступу і після завершення вступної кампанії.

 

В Україні оновлять перелік професій державного значення.

Уряд має намір оновити перелік професій, підготовка за якими здійснюється за кошти бюджету. Оновлення переліку стосуватиметься затребуваних професій в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови.

 

Окупанти значно пошкодили 1 800 закладів освіти.

За час агресії рф орки повністю зруйнували 161 освітній заклад, а 1611 – зазнали значних пошкоджень. Найбільше постраждали заклади Донецької і Харківської областей – зруйновано або пошкоджено понад 400 у кожній.

 

Затверджений Порядок проведення мультитесту ЗНО.

Документ визначає засади проведення тесту для оцінювання результатів навчання абітурієнтів, які претендуватимуть на бюджетну форму навчання або вступатимуть на висококон’юнктурні спеціальності.

 

Розпочався етап підтвердження участі в ЗНО.

Підтвердження участі в основній сесії мультипредметного тесту передбачатиме два обов’язкових етапи – безпосередньо підтвердження участі у ЗНО та вибір міста або країни проходження тестування.

 

ЗНО для вступників проведуть у 23 країнах Європи.

Тестування за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги.

 

Якісна підготовка онлайн до мультитесту ЗНО 2022 року.

Популярна платформа ЗНО-ОНЛАЙН пропонує майбутнім вступникам, які планують складати національний мультипредметний тест ЗНО, скористатися новим сервісом з підготовки до мультитесту.