Головні події освітянського тижня

Цього року учні 9-х класів складатимуть ДПА.

У Міністерстві освіти наголосили, що інформація про начебто звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів 9-х класів або її проходження онлайн є недостовірною.

Держава виконує зобов’язання з утримання педперсоналу, – Мінфін.

Заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев заявив, що держава продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання щодо утримання учителів шкіл для надання якісної загальної середньої освіти.

ДБР розслідує обставини призначення Шкарлета.

Народний депутат Інна Совсун повідомила, що Державне бюро розслідувань проведе розслідування обставин під час голосування у парламенті постанови про призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

Уряд ухвалив постанову про збільшення зарплат освітян.

Кабінет Міністрів затвердив нову тарифну сітку для розрахунку заробітних плат працівників бюджетних установ. Рішення дає можливість збільшити зарплати вчителів майже на 20%.

Оклад учителя вищої категорії складає 6 461 грн, – міністр.

Посадовий оклад вчителя вищої категорії з 1 січня 2021 року складає 6 461 грн. Водночас посадовий оклад учителя без категорії з 1 січня 2021 року становитиме 4 859 грн.

У кожній школі має бути медичний працівник, – Ляшко. 

Уряд ухвалив Порядок здійснення медичного обслуговування в школах. За словами головного санітарного лікаря, під час освітнього процесу учні мають бути забезпечені постійним моніторингом стану здоров’я.

Людей, які втратили роботу, навчатимуть ІТ спеціальностям.

В Україні започаткували експеримент з професійного навчання безробітних інформаційним технологіям. Проєкт реалізовуватимуть Мінекономіки спільно з Мінцифри та Державним центром зайнятості.

МОН планує стимулювати діяльність учених.

Міносвіти розробило проєкт закону щодо стимулювання діяльності у сфері трансферу технологій. Метою документа є створення умов і підвищення спроможності для впровадження розробок університетами та науковими установами.

25 січня скасовуються додаткові обмеження для закладів освіти.

Додаткові обмеження для закладів освіти, що були встановлені на період 8-24 січня, втратять силу 25 січня. Водночас буде продовжена дія вже звичних для освітян, учнів та студентів карантинних обмежень.

Усі учні 9-х класів зможуть перейти у 10-й, – МОН.

У відомстві наголошують, що жодного випускника 9-х класів не буде позбавлено права здобуття повної середньої освіти. Зарахування до 10-х класів відбуватиметься після видання наказу про переведення.

У парламенті пропонують обирати ректорів у два тури.

Парламентський Комітет з питань освіти і науки рекомендує Верховній Раді прийняти закон, який уточнює процедуру та запроваджує механізм проведення другого туру виборів ректорів вишів.