МОН заборонило деякі види шкільної звітності

Міністерство освіти і науки доручило департаментам освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій припинити практику звітування, яке не передбачено законодавством, загальноосвітніми навчальними закладами про проведення виховних, позаурочних та позашкільних заходів. Відповідна норма міститься у наказі відомства № 1593 від 22 грудня 2016 року «Про результати дослідження ”Діти і папери; як досягти балансу в школі”».

Також державні адміністрації мають припинити необхідність дублювання на паперовому носії документів, що складені в електронній формі з дотриманням вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

Моніторинг виконання зазначених рішень та реагування на виявлені випадки порушень покладено на департамент загальної середньої та дошкільної освіти МОН.

Як відомо, проект EdCamp, який має на меті подолати бюрократичні процеси в українській школі, представив проміжний звіт за результатами опитування педагогів та шкільних адміністраторів, що здійснювався в рамках ініціативи «Діти і папери: як досягти балансу у школі?».

Аналіз опитування свідчить про те, що вчителі та адміністратори шкіл витрачають на шкільну «паперову творчість» значну частину свого робочого часу, а на друк документів щороку витрачаються мільйони гривень.

http://osvita.ua/school/53632/

Залишити відповідь