Головні події освітянського тижня

Винахідники зможуть отримувати більшу винагороду.

Уряд ухвалив постанову, що дозволить українським винахідникам, чиї технології будуть впроваджені в реальному секторі економіки, отримувати за це в понад 10 разів більше коштів.

На Одещині закрили 4 школи через протипожежну безпеку.

За попередніми розрахунками, на приведення однієї школи до норм протипожежної безпеки необхідно від 2 до 3 млн грн. Таких коштів в бюджеті одного з районів Одеської області немає.

Оприлюднено постанову про виплати молодим вчителям.

Виплату в 2020 році отримають вчителі закладів загальної середньої освіти, які мають стаж педагогічної роботи до 10 років. Розмір виплати становитиме десятикратний прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Умови прийому до вишів – 2020: основні тези.

Набули чинності Умови прийому до закладів вищої освіти. Документ встановлює правила проведення вступної кампанії та є обов’язковим для закладів вищої освіти незалежно від форм власності та підпорядкування.

МОН проводить опитування з реформи дошкілля.

Міносвіти після проведення консультацій з реформування дошкільної освіти, що відбулись у регіонах, проводить додаткове онлайн опитування. Опитування допоможе врахувати думку суспільства з зазначеного питання.

Україні потрібно понад 2 тисячі опорних шкіл.

Кабмін створив карту, на якій змодельовано всі існуючі об’єкти надання публічних послуг. За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, зараз в країні функціонує 856 опорних шкіл, а потрібно — понад 2 100 таких закладів.

В Україні не видаватимуть дипломи державного зразка.

Новий закон, ухвалений парламентом у сфері вищої освіти, виключає поняття «диплом державного зразка» та пропонує закладам вищої освіти видавати документи про вищу освіту за зразком, затвердженим власною вченою радою.

У вищій освіті розширять застосування технологій ЗНО.

В Україні планується розширити сферу застосування тестових технологій на рівнях вищої освіти та при вступі на освітній рівень магістра. Також технології ЗНО застосовуватимуть для атестації студентів.

В Україні впровадять е-квитки для учнів і студентів.

У 2020/21 навчальному році Кабмін запровадить тестову роботу е-квитків для учнів і студентів. Електронні документи будуть підтверджувати статус студента або учня, а також зберігатимуть відповідні права на пільги.

Гриневич пропонує впровадити розвивальний стандарт вчителя.

За словами екс-міністра освіти, необхідність впровадження реформи НУШ в основній і старшій школі вимагає від системи освіти іншого стандарту вчителя, який буде зрозумілим і мотивуватиме його до професійного розвитку.

Усі зарплати будуть профінансовані, – Гончарук.

Прем’єр-міністр повідомив, що Кабінет Міністрів у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків, до яких входять пенсії, зарплати та всі соціальні виплати. В Державному бюджеті для цього достатньо коштів.

Залишити відповідь