Головні події освітянського тижня

Випускний іспит з математики матиме два рівня складності.

Тест підсумкової атестації учнів з математики, які здобувають повну середню освіту з 2021 року матиме два рівня складності. Учні, які не будуть використовувати результати ЗНО при вступі, складатимуть спрощений іспит.

 

У МОН назвали теми першого уроку для школярів.

У відомстві рекомендують школам присвятити перші уроки у День знань ціннісним орієнтирам сучасної української школи. Також у МОН просять при проведенні першого уроку уникнути формалізму й заорганізованості.

 

МОН пропонує встановити прохідний бал на бюджет.

Міністерство освіти представило проект Умов прийому до закладів вищої освіти в 2020 році. Документ містить норму про те, що мінімальний конкурсний бал вступника при вступі на бюджет має бути не менш як 125.

 

У МОН надали рекомендації з оцінювання учнів других класів.

У відомстві зазначають, що оцінювальна діяльність учнів має здійснюватись на засадах компетентнісного і діяльнісного підходів та передбачати партнерську взаємодію вчителя, учнів та їхніх батьків.

 

У жовтні відбудеться місячник шкільних бібліотек.

У зв’язку з проведенням заходу Інститутом модернізації змісту освіти розроблені рекомендації щодо проведення місячника під гаслом «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня».

 

Новим міністром освіти і науки призначено Ганну Новосад.

До призначення на посаду міністр працювала на посаді гендиректора директорату стратегічного планування та європейської інтеграції МОН. Новосад також була обрана до парламенту за списком партії «Слуга народу».

 

НУШ буде пріоритетом нового уряду, – міністр освіти.

За словами нового міністра освіти, Нова українська школа – продовжить бути пріоритетом уряду. Також вона повідомила, що налаштована на співпрацю з усіма агентами змін, які робили зміни в школі можливими.

 

До освітнього парламентського комітету ввійшли 12 депутатів.

Профільний комітет очолив народний депутат від фракції «Слуга народу» Сергій Бабак. Першим заступником голови комітету призначено представника фракції «Опозиційна платформа – за життя» Олександра Лукашева.

 

Оприлюднено постанову про підвищення зарплат освітян.

Документ започатковує виконання положень законодавства і передбачає збільшення оплати праці педагогічним, науково-педагогічним та науковим працівникам з січня 2020 року.

 

У МОН відбулась передача влади і перехідних книг.

Лілія Гриневич привітала нового міністра освіти і науки Ганну Новосад з призначенням на посаду та вручила їй перехідні книги з описом реформ, які здійснювало освітнє відомство у період її керівництва.

Залишити відповідь