РОЗВИВАЮТЬ ЗДІБНОСТІ ШКОЛЯРІВ

Як створити умови, за яких краще розвивалися б розумові, фізичні, психологічні та соціальні здібності школярів? Цією турботою обійнятий педагогічний колектив Малозубівщинської середньої школи, що в Коростенському районі. Тут навчально-виховний процес становить цілісну, динамічну й відкриту педагогічну систему, яка спрямована на реалізацію компетентнісного підходу. Це підкреслювалося й на міжокружному семінарі вчителів української мови та літератури, що недавно пройшов тут.

Колектив школи, аби створювати необхідні умови для всебічного розвитку школярів, підготовки їх до сучасного життя, використовує у навчальному процесі технологію інтеграції навчальних дисциплін. Йдеться про інформаційно-комунікативне, здоров’язбережувальне, випереджувальне, диференційоване та індивідуальне навчання, про що розповіла вчитель української мови Т. В. Сидорчук.

Над створенням якісного освітнього середовища працює й професійний педагог С.С. Габріель, приділяючи неабияку увагу розвитку творчих здібностей школярів. Її зусиллями разом з вихованцями було підготовлено мовно-літературний альманах «О мово моя, душа голосна України».

Учасники семінару належно оцінили здобутки педагогічного колективу школи, спрямовані на всебічний розвиток природного потенціалу своїх вихованців.

Залишити відповідь