Головні події освітянського тижня

УЦОЯО запрошує спостерігачів на ЗНО-2020. 

Український центр оцінювання якості освіти запрошує фахівців для громадського спостереження за процесом проведення зовнішнього оцінювання. Спостереження здійснюється на етапах реєстрації учасників ЗНО, проведення тестування, визначення результатів тощо.

За затримку зарплат виплачуватимуть компенсації.

Уряд ініціює здійснення компенсацій людям у разі затримок з виплатою заробітної плати. Відповідний законопроект схвалено Кабінетом Міністрів та подано до українського парламенту.

У ВР пропонують заборонити мобільні телефони у школах.

У Верховній Раді зареєстрований законопроект щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, в школах усіма учасниками навчального процесу.

МОН і МОЗ закликали регіони до імунізації дітей.

Міністерство освіти і науки та Міністерство охорони здоров’я звернулись до обласних державних адміністрацій з проханням продовжити роботу освітян і медиків у проведенні заходів з імунізації дитячого населення.

МОН запропонує реформу системи зарплат учителів.

За словами Ганни Новосад, систему, коли надбавки вирішують кінцевий розмір заробітної плати учителів необхідно припиняти. Одним із завдань уряду на 2020 рік є реформування системи заробітних плат та оцінювання роботи різних категорій вчителів.

Наступний навчальний рік оголошено Роком математики.

Метою проведення Року математики в Україні є створення можливостей для рівного доступу українських школярів до сучасної та якісної математичної освіти та формування у них належного рівня математичної компетентності.

Новосад: діти втрачають мотивацію до вивчення математики.

Міністр освіти наголошує, що останні 5 років для всієї освітньої спільноти було очевидно, що в Україні поглиблюється проблема з доступом до якісної математичної освіти.

Діти з маленьких шкіл відстають від однолітків, – міністр.

Ганна Новосад наголошує, що діти, які навчаються в маленьких сільських школах, на два з половиною роки відстають у своїх результатах у навчанні від своїх однолітків, які навчаються у великих школах, в тому числі в опорних.

Залишити відповідь