Новий стандарт початкової освіти

Новий Державний стандарт початкової загальної освіти наразі узгоджується в Кабміні і найближчим часом має бути затверджений. Передбачається, що з 1 вересня 2018 року за ним навчатимуться усі діти, які підуть у перший клас. Про це під час міжнародного семінару «Нова українська школа – нові підходи до навчання і викладання» повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Створення нового стандарту початкової освіти – це був складний крок, який передбачав переосмислення і застосування нових підходів. Ми мали вирватися з прокрустового ложа тільки виключно знань. І, гадаю, нам це вдалося. У майбутньому, можливо, ще будуть зауваження до стандарту, бо ми всі ростемо, змінюємося, але той документ, який є сьогодні, – він справді інноваційний і він надихає», – зазначила міністр.

Водночас, за її словами, новий зміст освіти – це лише одна з частин Нової української школи. Не менш важливими є підготовка вчителів та нове освітнє середовище.

«Усі вчителі, які працюють в експерименті, добре розуміють, що робота за методиками діяльнісного і проблемно-пошукового навчання є значно напруженішою. І ці методики можна втілювати, лише коли маєш відповідні умови для такого навчання. Тож ми маємо дуже масштабне завдання – поширити новий досвід з 1 вересня наступного навчального року для 22 тисяч вчителів, які братимуть 1 клас, і на 22тис класних кімнат, де вчитимуться діти», – відзначила Лілія Гриневич.

Додамо, що із 100 навчальних закладів у пілотному проекті задіяно 4 школи Житомирщини.

Залишити відповідь