ХАЙ БУДЕ ВКРАЇНА СОБОРНА НАВІК

Любов до рідної землі формується у дитини ще змалку. Спочатку батьки сприяють проростанню паростків патріотизму, а згодом і навчальний заклад долучається до цієї благородної справи. Адже формування рис громадянина української держави – одне з найважливіших завдань школи.

Нещодавно учні та педагоги Хорошівського НВК №1 організували та провели виховний захід «Хай буде Вкраїна соборна навік».

Свято відкрили віршами дівчатка-україночки, які символізували схід та захід нашої держави. Педагог-організатор здійснила короткий екскурс у минуле та розповіла про події в Україні у 1918-1919 роках. Заступник директора з виховної роботи І.П. Хабаза підготувала презентацію та відеоролики, в яких демонструвалися краса та неповторність української землі.

Вихованці вчителя музичного мистецтва Т.М. Гомонюк  виконали пісні «Не будь байдужим», «Я дитина твоя, Україно».

Упродовж свята в залі лунали патріотичні вірші, наповнені любов’ю та повагою до Батьківщини. Читці намагалися достукатися до кожного серця, тому поезії в їх виконанні звучали виразно та урочисто.

Учасники свята брали активну участь, в обговоренні минулого та сьогодення України, виявили  грунтовні знання з історії держави, вміння висловлювати власні думки та аналізувати події.

Під кінець заходу кожен учень дав відповідь на запитання : «За що я люблю Україну?», аргументувавши власну думку.

Свято закінчилося піснею «Ми за мир», адже сьогодні Україна знову змушена боротися за цілісність своєї території.

Подібні заходи виховують у дітей ціннісне ставлення до суспільства, держави, мають важливе значення, так як формують свідомість майбутнього патріота.

Історію України треба знати, вивчати і шанувати, адже «хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього».

 

За матеріалами газети Хорошівського району «Прапор»
10.02.2017

Залишити відповідь