У ЖИТОМИРІ РОЗПОЧАЛИ НОВИЙ ПЛАСТОВИЙ РІК — СКІЛЬКИ УЧАСНИКІВ ДОЄДНАЛИСЯ

21 вересня у Житомирі на майдані імені С.П.Корольова відкрили пластовий рік-2024. На захід прийшли представники пластового руху на Житомирщині та їхні батьки.

Про це з місця події повідомив журналіст Суспільного Дмитро Клименко. За його словами, відбулася урочиста церемонія відкриття. А відтак дітей долучили до різних інформаційних заходів, а найменші — пташата взяли участь в ігрових атракціях.

Керівниця міського управління молоді та спорту Ірина Ковальчук розповіла, що відкриття пластового року — це щорічна акція. Цього року на захід прийшли понад 100 пластунів та пластунок. Керівниця управління також розповіла, що долучитися до цієї організації можуть всі охочі — і маленькі, і старші. З її слів, можна стати не тільки учасником пластового руху, а й виховником.

Заняття із пластунами відбуваються щотижня у пластовому центрі в Житомирі у приміщенні Навколокультурного простору на вулиці Скорульського.

Наразі у “Станиці “Пласт Житомир” налічується 200 пластунів та пластунок. З них 30 пташат, 50 новацтва (молодші школярі), 80 юнацтва та 40 дорослих, з яких 20 — активні. Також є черга із 50 дітей на вступ до станиці.

 

Джерело: https://suspilne.media/zhytomyr/841241-u-zitomiri-rozpocali-novij-plastovij-rik/