ПСИХОЛОГИ, АРТТЕРАПІЯ ТА МАЙСТЕРКЛАСИ: У ЖИТОМИРІ ПРОВЕЛИ “МАЙСТЕРКУ МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я”

У Житомирі в межах Всеукраїнської програми “Ти як?” 1 вересня на Михайлівській провели “Майстерку ментального здоров’я”.

Про це повідомила пресслужба Житомирської міськради.

Зазначається, що у рамках заходу були майстеркласи, арттерапія, інтерактивні ігри, консультації з практичними психологами. До виступів долучили вихованців академічного ансамблю “Сонечко”, театрально-хореографічної студії “Світлячок” та шоу-театру “Клем”.

За словами психологині ДСНС Олени Вакальчук, тут навчали неповнолітніх турбуватися про ментальне здоров’я.

“Ми налаштовуємо дітей на позитивний настрій. Вчимо, як виходити з надзвичайних ситуації з гордо піднятою головою, вміти опановувати себе, тримати в руках та берегти ментальне здоров’я”, — розповіла Олена Вакульчук.

За словами старшої викладачки кафедри соціальної та практичної психології Людмили Фальковської, творчість допомагає учасникам відволікатися від негативних подій і вчитися спрямовувати енергію в правильне русло.

“Діти займаються творчістю. Це допомагає їм відволіктися, спрямувати енергію в щось красиве й творче. Тут переважно діти молодшого віку, які завзято творять й отримують за це подарунки”, — сказала Людмила Фальковська.

Наталія працює вчителькою, а на дозвіллі полюбляє займатися малюванням. За її словами, це заспокоює та знімає напругу.

“Тут багато цікавої й корисної інформації не лише для учнів, а й для вчителів. Сподобався майстерклас від Червоного Хреста з надання першої домедичної допомоги та консультації з психологами. Необхідно якомога частіше нагадувати про цінність ментального здоров’я усім учасникам навчального процесу”, — поділилася Наталія.

 

Джерело: https://suspilne.media/zhytomyr/826383-psihologi-artterapia-ta-majsterklasi-u-zitomiri-proveli-majsterku-mentalnogo-zdorova/