Головні події освітянського тижня

Розпочались творчі конкурси у вишах для вступників на бакалавра. Вступні випробування у вигляді творчого конкурсу для вступників на бюджет триватимуть у декілька потоків до 19 липня включно, для вступників на контракт – до 31 липня.

 

В українських школах запровадять новий курс «Уроки щастя». У школах запровадять новий курс у межах програми ментального здоров’я – «Уроки щастя». Очікується, що уроки розкриватимуть знання й навички, без яких неможливо щасливе та плідне життя.

 

Учасники додаткової сесії НМТ отримали запрошення на тестування. Запрошення розміщені в персональних кабінетах учасників тестування. У запрошеннях зазначено адресу екзаменаційного центру, де учасник проходитиме тестування, час та дату тестування.

 

Частина вступників, які складали ЄВІ, отримали результати тесту. Вступники в магістратуру й аспірантуру, які складали єдиний вступний іспит до 27 червня, отримали офіційні результати іспитів. Результати розміщено в е-кабінетах учасників тестування.

 

Під час вступу вступники з ТОТ зможуть проживати в гуртожитках вишів. На базі 195 вишів створені освітні центри «Донбас-Україна» та «Крим-Україна». Центри надають можливість вступникам з ТОТ проживати у період вступної кампанії в гуртожитках разом із супроводжуючими особами.

 

Опубліковані перші рейтингові списки вступників у коледжі. Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» розпочато інформування абітурієнтів та всіх зацікавлених осіб про перебіг вступної кампанії до закладів фахової передвищої освіти.

 

Закладам освіти доручили терміново встановити сонячну генерацію. Разом з об’єктами сонячної та вітрової генерації керівники закладів освіти мають придбати та встановити устаткування зберігання енергії, забезпечивши безперебійну діяльність закладів освіти.

 

Завершилася реєстрація на творчі конкурси і співбесіди на бюджет. Подати заяви на вступні випробування в закладах освіти мали вступники, які планують вступати на творчі та спортивні спеціальності, а також ті, хто має право вступати за співбесідою замість результатів НМТ.

 

В Україні розпочалась додаткова сесія НМТ. Дізнатись дату і місце та час проведення іспиту учасники НМТ можуть із запрошень, які розміщені в їхніх персональних кабінетах. Початок тестування для учасників, які проходитимуть НМТ в Україні, указано за київським часом.

 

Учителів з ТОТ забезпечать зарплатою та включать у кадровий резерв. МОН спільно зі Службою зайнятості працює над кроками щодо створення кадрового резерву вчителів із виплатою їм середньої заробітної плати й підготовкою до роботи на деокупованих територіях.

 

МОН: діти зі статусом ВПО мають соціалізуватися на новому місці. У МОН зазначають, що наказ відомства № 850, яким впроваджується норма щодо обовʼязкового навчання в школах за очно-змішаною формою, є одним з інструментів повернення дітей до очного навчання.

 

15.07.2024 р.