Головні події освітянського тижня

30 листопада припинять працювати е-кабінети вступників.

В абітурієнтів ще є можливість подати заяву і вступити на контрактну форму навчання для здобуття освіти у вишах. Після 30 листопада доступ до електронних кабінетів буде закритий і вступна кампанія завершиться.

 

Виплати освітянам в 2024 році зростуть на 21%, – Шмигаль.

У Кабінеті Міністрів повідомляють, що заробітні плати освітян наступного року зростуть на 21%, а середньомісячна розрахункова зарплата вчителя вищої категорії збільшиться до 17,4 тисяч.

 

МОН не забороняло використання телефонів у школах.

У відомстві спростували інформацію про начебто заборону використання гаджетів в школах. Водночас у МОН закликали учнів користуватися телефонами в школах виключно для навчальних цілей.

 

МОН: більшість учителів англійської знають її на високому рівні.

У МОН посилаючись результати досліджень, заявили, що більшість українських учителів, які викладають англійську, знають її на високому рівні. У дослідженні взяли участь 224 вчителі англійської мови.

 

У МОЗ припускають запровадження карантинів у школах взимку.

У Міністерстві охорони здоров’я не виключили можливість запровадження карантинних обмежень у школах взимку через зростання захворюваності на коронавірус та інші вірусні інфекції.

 

В Україні готуватимуть кадри з утвердження української ідентичності.

Метою підготовки фахівців з утвердження ідентичності стане здобуття та удосконалення компетентностей за напрямами національного та військово-патріотичного виховання.

 

У МОН наголошують на необхідності скорочення кількості вишів.

За словами заступника міністра освіти і науки Михайла Винницького, в Україні наразі існує очевидна проблема з мережею закладів вищої освіти через негативні демографічні тенденції.

 

Норма про скасування заочної освіти вдруге не пройшла комітет ВР.

Парламентський комітет з питань освіти, науки та інновацій вдруге не підтримав законодавчу ініціативу щодо припинення набору на заочну і вечірню форму навчання у вишах з 2024 року.