Головні події освітянського тижня 

В Україні змінять Порядок ведення обліку школярів.

Облік дітей буде проводитись з використанням Автоматизованого комплексу (АІКОМ). Створення профілю дитини в системі буде здійснюватись працівником закладу освіти під час зарахування дитини на навчання.

 

Учителів не залучатимуть до повернення дітей у школу.

В Україні заборонять залучати вчителів до діяльності із залучення чи повернення до навчання дітей, які не охоплені навчанням. Таку діяльність здійснюватиме Нацполіція та служба у справах дітей.

 

Розпочалась реєстрація на сертифікацію вчителів-предметників.

Участь у пілотній сертифікації цьогоріч можуть узяти по 500 вчителів з кожного предмета за умови, що вони викладають у 5–6 класах та мають педагогічний стаж не менше 2 років.

 

100 українських вишів, найбільш популярних серед вступників.

Цьогорічними лідерами за кількістю заяв від абітурієнтів, які вступають на основі повної загальної середньої освіти, є два львівські заклади вищої освіти. Наступні три місця посіли столичні виші.

 

Школярів навчатимуть керувати дронами.

Міносвіти планує оновити шкільну дисципліну «Захист України». Планується, що на оновлених уроках дітей навчатимуть якісній домедичній допомозі, мінній безпеці, керуванню дронами, орієнтуванню на місцевості тощо.

 

Рейтинг спеціальностей у вишах за кількістю поданих заяв.

Відповідно до даних системи «Вступ.ОСВІТА.UA», найбільше абітурієнтів подало заяви на спеціальності «Право», «Психологія», «Філологія», «Комп’ютерні науки» та «Менеджмент».

 

Вступникам надані рекомендації на бюджет.

Оголошено рейтингові списки вступників із зазначенням рекомендованих до зарахування на бюджетну форму навчання. Зазначені списки оголошені для абітурієнтів, які вступають на навчання для здобуття ступеня бакалавра.

 

Рекомендації на бюджет отримали 78 тисяч вступників.

Вступники, які отримали рекомендацію, мають до 18:00 8 серпня онлайн або в закладі освіти підтвердити вибір місця навчання, виконати вимоги до зарахування (надати копії необхідних документів).