Головні події освітянського тижня 

МОН рекомендує вишам збільшити кількість укриттів.

З цією метою міжвідомчою робочою групою, що утворена наказом МОН, розроблені рекомендації щодо нарощування фонду захисних споруд цивільного захисту закладів освіти.

 

У МОН переконані, що мотиваційний лист є важливим.

Заступник міністра освіти Михайло Винницький висловив переконання, що значення мотиваційного листа є достатньо важливим при вступі, а університети мають спеціальні комісії для їхнього розгляду та оцінювання.

 

У МОН кажуть про атаки рф на сервери вступної кампанії.

У Міністерстві освіти і науки повідомили, що на сервери, які обслуговують систему вступної кампанії, кожного дня відбуваються атаки з боку рф, але плутанини з даними вступників не відбудеться.

 

Оприлюднено перелік програм для 7–9 класів.

Міністерством освіти й науки оприлюднений перелік модельних програм для 7–9 класів НУШ, яким надано гриф МОН. Модельні програми можуть застосовуватися вчителями при створенні власних навчальних програм.

 

Оприлюднено результати додаткової сесії НМТ.

Учасники додаткової сесії національного мультипредметного тесту отримали результати тестування. Результати розміщені в персональних кабінетах учасників і будуть використані під час конкурсного відбору до вишів.

 

МОН заблокувало схему здобуття освіти без результатів ЗНО.

Відомство заблокувало замовлення документів про вищу освіту понад 450 випускникам вишів, які переводилися до вишів з іноземних університетів, не маючи результатів зовнішнього оцінювання.

 

МОН оновило перелік інвентарю для уроків фізкультури.

Перелік містить обладнання та інвентар, за допомогою якого має реалізовуватися інваріантна частина навчальних програм, до якої належать теоретико-методичні знання та загальна фізична підготовка.

 

Е-кабінети вступників не працювали через кібератаку.

На сервіси Єдиної державної електронної бази з питань освіти здійснена кібератака з боку рф, внаслідок якої доступ до кабінетів вступників був відсутній. Наразі доступ до кабінетів відновлено.

 

Навчальний рік розпочнеться 1 вересня.

Освітній процес у новому навчальному році розпочнеться 1 вересня і триватиме до 28 червня 2024 року. Забезпечення організації початку року залежно від безпекової ситуації покладене на обласні військові адміністрації.