Головні події освітянського тижня

Розпочався прийом заяв від вступників на бакалаврат. Розпочався основний етап вступної кампанії 2023 року. Цьогоріч подання заяв здійснюється онлайн через електронні кабінети. Подання заяв для усіх категорій абітурієнтів триватиме до 31 липня.

У структурі МОН створено ще один директорат. У структурі Міносвіти функціонуватиме новий директорат – дошкільної та інклюзивної освіти. Пошук кандидатів на зайняття посади директора директорату вже завершено. Публічний добір кандидатів тривав менше доби.

Виші отримали форми документів для роботи з вступниками. МОН затверджено форми документів з підготовки фахівців у закладах вищої (фахової передвищої) освіти. Затверджені форми мають застосовуватися з 2023/24 навчального року.

Перші списки вступників опубліковані на Вступ.ОСВІТА.UA.

Інформаційною системою «Вступ.ОСВІТА.UA» розпочато інформування абітурієнтів про перебіг вступної кампанії. Списки вступників публікуються за кожною спеціальністю та оновлюються тричі на добу.

В Україні розпочнуть архітектурне оновлення шкіл. В Україні планують запустити пілотний проєкт з реконструкції типових шкіл відповідно до потреб та вимог НУШ. Очікується, що старі конструкції радянських шкіл перетворюватимуть в центри життя громади.

Вступники можуть швидко розрахувати конкурсний бал. Триває подання заяв від вступників. Для зручного визначення конкурсного бала з урахуванням усіх можливих показників і коефіцієнтів абітурієнти можуть скористатися сервісом розрахунку конкурсного бала.

МОН перевірить використання гаджетів, переданих школам. Відомство контролюватиме розподіл та ефективність використання гаджетів, що отримали школи у межах міжнародної допомоги. Контроль стане можливим завдяки створенню публічної інформаційної панелі.

На комітеті ВР уряд презентує Візію майбутнього освіти. У профільному комітеті ВР з питань освіти, науки та інновацій відбудеться презентація Візії майбутнього освіти і науки. Презентацію представить віце-прем’єр-міністр з інновацій Михайло Федоров.

 

Джерело: https://osvita.ua/news/89599/