Головні події освітянського тижня

Триває реєстрація вступників на співбесіди і творчі конкурси. Триває реєстрація абітурієнтів, які для вступу на обрану спеціальність мають пройти творчий конкурс, співбесіду чи іспит. Заяви для участі у вступних випробуваннях подаються через електронні кабінети.

У деяких вступників в е-кабінеті відсутній документ про освіту. У деяких вступників під час реєстрації е-кабінету система не знаходить документ про освіту. Зважаючи на це, вступнику необхідно перевірити наявність документа в реєстрі документів про освіту.

Учасники додаткової сесії НМТ отримали запрошення. Учасники додаткової сесії національного мультипредметного тесту отримали запрошення у своїх електронних кабінетах. Запрошення містять інформацію про дату, час та місце проведення НМТ.

За списування на НМТ покарано 90 вступників. У Міністерстві освіти і науки повідомили, що за підсумками проведення основної сесії національного мультипредметного тесту за фотографування завдань в аудиторії було скасовано результати 90 вступників.

550 вступників не змогли скласти НМТ через тривоги. Найбільша кількість тривог сталася 15 та 16 червня, через що в деяких екзаменаційних центрах окремих регіонів, наприклад, в університеті ім. Каразіна, взагалі не змогли розпочати тестування.

ЄС забезпечить підручниками 5 класи НУШ. Проєкт «Навчаємось разом», що співфінансується ЄС та урядом Фінляндії, забезпечить 5 класи Нової української школи підручниками. Через українські друкарні надруковано 361 тисячу підручників природничої галузі.

Учасники основної сесії ЄВІ отримали результати тесту. Учасники вступних випробувань до магістратури отримали результати єдиного вступного іспиту, які розміщено в їхніх електронних кабінетах. Оцінку за шкалою 100–200 балів буде використано у конкурсному відборі.

11 вишів України включено до рейтингу QS. 11 українських університетів увійшли до переліку найкращих університетів світу за версією QS World University Rankings. Найкращим університетом планети вкотре визнано Massachusetts Institute of Technology з США.

10 тисяч вступників не склали НМТ з математики. Орієнтовно 4% вступників під час тестування не змогли отримати більше 3 тестових балів з 32 можливих за виконання частини НМТ з математики. Водночас тест з української мови не склали 0,1% з-поміж усіх учасників.

Завдання НМТ різних днів є близькими за складністю. В УЦОЯО, посилаючись розподіли результатів учасників наголошують, що різні тестові форми НМТ, використані під час проведення основних сесій тестування, були максимально близькими за складністю.