Житомирська область отримає з держбюджету 45 млн грн на укриття в закладах освіти і 47,5 млн грн – на шкільні автобуси

 

Кабінет міністрів затвердив порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти та розподілив субвенцію.

Відповідна постанова була ухвалена на засідання Уряду 28 квітня 2023 року.

На облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти у 2023 році Житомирська область має отримати 45 млн 011 тис. грн.

Зазначається, що субвенція може спрямовуватися на опорні заклади освіти, де загальна чисельність учнів (без урахування їх чисельності у філіях) становить не менше 200 осіб, та на інші заклади загальної середньої освіти, де навчається не менш ніж 350 осіб. Заклад освіти, в якому планується будівництво, реконструкція, реставрація або капітальний ремонт захисних споруд цивільного захисту, не повинен мати захисних споруд цивільного захисту чи найпростіших укриттів або має такі споруди, які потребують капітального ремонту. Завершення реалізації проекту – до кінця 2023 року.

Також на засідання 28 квітня Кабінет міністрів затвердив постанову щодо надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів.

Житомирській області передбачено виділити 47 млн 518 тис. грн.

Придбання шкільних автобусів здійснюється для забезпечення підвезення здобувачів загальної середньої освіти та педагогічних працівників до закладів освіти, у яких освітній процес організовано за очною та (або) змішаною формою навчання та які мають укриття, що відповідає Державним будівельним нормам.