Головні події освітянського тижня 

Розпочалася реєстрація для участі в НМТ.

Реєстрація вступників відбувається дистанційно за допомогою спеціального онлайн сервісу. Реєстрація триватиме до 3 травня. Підтвердженням факту реєстрації для участі у тестуванні є Сертифікат НМТ.

 

Процес реєстрації кожного учасника НМТ триватиме 7 днів.

Для успішної реєстрації на НМТ вступнику необхідно послідовно виконати необхідний алгоритм дій. Можливість сформувати сертифікат НМТ, який підтверджує реєстрацію, з’явиться за 7 днів.

 

Учасникам НМТ радять не зволікати з реєстрацією на тест.

Незважаючи на те, що реєстрація триватиме до 3 травня, вступникам не варто відкладати реєстрацію, щоб за необхідності мати час для того, аби усунути недоліки чи внести потрібні реєстраційні зміни.

 

Виші оприлюднять правила прийому вступників до 30 квітня.

Правила міститимуть усю необхідну інформацію, зокрема порядок конкурсного відбору, перелік конкурсних предметів, порядок проведення творчих конкурсів, вимоги до мотиваційних листів тощо.

 

Учасників НМТ просять подбати про необхідні документи.

Український центр оцінювання якості освіти звертає увагу майбутніх учасників вступної кампанії на необхідності надання копій всіх документів, що передбачені процедурою реєстрації на НМТ.

 

Для вступників створили відео про реєстрацію на НМТ.

В УЦОЯО створено ролик для вступників, за допомогою якого реєстрація на НМТ стане простою. Реєстрація за наявності усіх необхідних документів займає небагато часу та здійснюється в 4 кроки.

 

В Україні проведуть моніторинг освітніх втрат школярів.

МОН проведе загальнодержавне моніторингове дослідження якості освіти у школах. Метою проведення моніторингу є дослідження якості освіти школярів 6 та 8 класів з української мови та математики.

 

Освітні втрати в Україні можуть становити понад один рік.

У Комітеті ВР з питань освіти, науки та інновацій наголошують, що тривале навчання школярів в умовах порушеного освітнього процесу призвело до значних освітніх втрат та поглибило наявні освітні розриви.

 

У комітеті ВР задоволені діяльністю НАЗЯВО.

Члени профільного Комітету ВР за підсумками розгляду доповіді НАЗЯВО про якість вищої освіти в Україні у 2022 році дійшли висновків, що Нацагентство належно виконує покладені на нього функції.

 

 

В Україні створять центри ветеранського розвитку.

Планується, що університети розроблять освітні програми для підготовки фахівців із супроводу ветеранів війни, а також для членів їхніх родин. Пілотний проєкт буде  реалізований у чотирьох областях.

 

14 тисяч вступників вже зареєстровано на НМТ.

Протягом перших днів реєстрації учасники тестування подали 54 тисячі заявок для участі у тестувані. Понад 7 тисяч вступників вже зареєстрували бажання скласти НМТ за кордоном.

 

Більшість учасників НМТ обирають історію України.

Історія України очікувано є найбільш популярним предметом на вибір серед учасників національного мультитесту. Другим за популярністю предметом за результатами перших днів реєстрації є іноземна мова.

 

Уряд ухвалив Концепцію безпеки закладів освіти.

Концепція містить стратегічне бачення створення безпечного освітнього середовища у школах. У МОН зазначають, що реалізація концепції надасть можливість організувати навчання в очному режимі.