Головні події освітянського тижня 

Більшість українців повідомили про зниження якості освіти.

Більшість українців (74,5%), які самі або їхні діти або онуки здобувають освіту в Україні, наголошують на зниженні якості освіти через повітряні тривоги або відключення електроенергії.

 

У МОН змінять команду комунікаційників.

Відомство оголосило вакансії фахівців, які створюватимуть комунікаційну стратегію МОН. Зокрема, йдеться про фахівців на посаду прессекретаря міністра, керівника комунікаційного офісу МОН та менеджера з комунікацій.

 

МОН рекомендує поширювати англійську у вищій освіті.

Міністерством освіти і науки розроблений проєкт рекомендацій щодо забезпечення якісного вивчення, викладання та використання англійської мови в українських закладах вищої освіти.

 

У МОН розпочалася ротація заступників міністра.

Уряд звільнив з посад заступників міністра Олександра Костюченка та Олексія Шкуратова. Також КМУ призначив Дмитра Завгороднього на посаду заступника міністра з питань цифрового розвитку і цифровізації.

 

Випускники-медики зможуть скласти іспити за кордоном.

Рішення КМУ дозволить українським та іноземним здобувачам ступеня магістр галузі «Охорона здоров’я» складати випускні іспити поза межами України за місцем їх тимчасового перебування.

 

МОН планує зменшити навантаження на учнів за кордоном.

Міністерство освіти і науки має намір зменшити навантаження на українських школярів, які наразі навчаються за кордоном, шляхом зарахування їхніх академічних результатів в Україні.

 

Затверджений порядок проведення НМТ в 2023 році.

Міністерством освіти і науки затверджений Порядок проведення національного мультитесту. Документ визначає основні засади підготовки та проведення НМТ для оцінювання результатів навчання вступників.

 

У МОН розробили механізм апробації шкільних підручників.

Відомством розроблений проєкт порядку проведення апробації підручників. Документ визначає систему роботи з проведення апробації з метою удосконалення шкільних підручників.

 

НМТ відбудеться у 21 країні світу.

Вступники, які перебувають за кордоном, матимуть можливість скласти національний мультипредметний тест щонайменше у 21 країні світу. Тестування за кордоном буде проведено за такими ж правилами, як і в Україні.