Головні події освітянського тижня

Фінляндія продовжить підтримку української школи.

Україна та Фінляндія продовжили реалізацію проекту «Фінська підтримка реформи української школи». Проект передбачає підтримку освітньої реформи у розмірі до 6 млн євро та до 2 млн євро з боку ЄС.

Триває етап підтвердження участі у ЗНО.

Триває перший етап підтвердження участі в основній сесії національного мультипредметного тесту. Учаснику тестування необхідно до 7 червня здійснити вибір населеного пункту, зручного для проходження основної сесії НМТ.

Як відбуватиметься відбір вступників на бюджет. 

Освіта.ua пропонує учасникам вступної кампанії інформацію про пріоритетність заяв вступників, правила формування та корегування рейтингового списку, публікацію рейтингового списку та зарахування на навчання.

ВР призупинить вимогу щодо 175 навчальних днів.

Під час воєнного стану не діятиме норма щодо тривалості освітнього процесу у школах не менше 175 днів. Очікується, що законопроєкт, після його ухвалення, оптимізує освітні процеси в умовах воєнного стану.

Екзаменаційні центри проведення ЗНО матимуть укриття.

Відповідно до нових вимог безпеки, приміщення екзаменаційних центрів, у яких відбудеться зовнішнє оцінювання, повинні мати укриття захисту, або таке укриття має бути безпосередньо біля центру.

Бажання пройти ЗНО виявили вже 190 тисяч учасників.

Станом на 1 червня бажання скласти національний мультипредметний тест підтвердили 190 тисяч учасників. Підтвердити участь у тестуванні необхідно до 7 червня, заповнити спеціальну електронну форму.

МОН планує створити цифровий освітній паспорт українця.

Планується, що спеціалізована платформа систематизує всю інформацію про дитину, а також надасть можливість роботодавцям обирати найкращі здібності та здобутки кожного з громадян.

В Україні розробили план відновлення зруйнованих шкіл. 

Офіс Президента у співпраці з ЮНІСЕФ розробив план відновлення зруйнованих шкіл. Президент доручив відновити якомога більше шкіл до 1 вересня. Наразі в країні зруйновано близько 20% шкіл і садочків.

Абітурієнти з ТОТ зможуть вступати дистанційно.

МОН спільно з Міністерством з питань реінтеграції окупованих територій напрацьовано механізми, що дозволять організувати дистанційний вступ для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій.

Понад 20 тисяч учасників ЗНО складуть тест за кордоном.

Понад 20 тисяч українських вступників наразі підтвердили своє бажання скласти національний мультипредметний тест за кордоном. Тестування буде проведено щонайменше у 24 європейських країнах.

Освітян з ТОТ закликали не працювати на окупантів.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій закликала педагогів, які наразі перебувають на окупованих територіях, не працювати на окупантів та переїхати на підконтрольну Україні територію.

Фінал конкурсу ім. Яцика відбудеться 24 червня.

Цього року підсумковий етап Міжнародного конкурсу з української мови ім. Яцика відбудеться 24 червня. Захід буде проведений у дистанційній формі з дотриманням необхідних безпекових заходів.