Головні події освітянського тижня 

Україна отримає кошти на оплату праці освітян.

Світовий банк надав пропозицію для старту підготовки нового інвестиційного проекту з підтримки надання державних послуг в Україні. Очікується, що Україна отримає $1,5 млрд для оплати роботи працівників бюджетної сфери.

 

Учасники ЗНО отримали дані для входу до е-кабінетів.

Учасники тестування отримали SMS з даними необхідними для входу на свою Інформаційну сторінку. Зокрема, надіслано майже 400 тисяч повідомлень учасникам національного мультипредметного тесту.

 

Дорожня карта учасника ЗНО-2022: національний мультитест

У звʼязку з бойовими діями замість традиційного ЗНО буде проведено національний мультипредметний тест. Освіта.ua пропонує матеріали, що допоможуть підготуватися до тесту та успішно його скласти.

 

Відкрито «гарячу лінію» для учасників ЗНО.

УЦОЯО оприлюднені телефони для вступників, які планують брати участь у мультипредметному тесті. Учасники тестування, які не отримали даних для входу на Інформаційну сторінку, можуть дізнатись необхідну інформацію.

 

Виші мають затвердити свої правила прийому до 31 травня.

До 31 травня заклади вищої освіти мають затвердити й оприлюднити правила прийому на навчання. Правила мають бути розроблені на підставі нового Порядку прийому для здобуття вищої освіти.

 

У 54 громадах освітяни не отримали зарплату.

У Міністерстві фінансів зазначають, що невиплата зарплати пов’язана з воєнними діями, тимчасовою окупацією територій, відсутністю зв’язку з керівництвом або наявністю фактів співпраці з окупантами.

 

Основна сесія ЗНО розпочнеться 18 липня.

Основна сесія проведення тестування розпочнеться 18 липня і триватиме до 10 серпня. Загалом цього року передбачено три сесії тестування. Окрім основної сесії будуть проведені додаткова і спеціальна сесії.

 

МОН доручило розпочати прийом учнів до шкіл.

Міністерство освіти і науки доручило управлінням освіти та директорам шкіл організувати прийом заяв про зарахування до закладів освіти для здобуття загальної середньої освіти в 2022/23 навчальному році.

 

Вступники мають підтвердити намір складати ЗНО.

Учасникам мультипредметного тесту буде необхідно підтвердити своє бажання пройти тестування. Підтвердити участь у ЗНО вступникам необхідно на своїй Інформаційній сторінці з 20 травня до 7 червня.