Головні події освітянського тижня 

В Україні відновлять іспити на знання державної мови

З 26 квітня відновлюється реєстрація для участі в іспиті на визначення рівня володіння державною мовою.

Про це Національна комісія зі стандартів державної мови повідомила на своїй сторінці у Facebook.

У Нацкомісії зазначили, що іспити були призупинено через військову агресію проти України.

Виші отримали безкоштовний доступ до перевірки на плагіат

Комплексний онлайн-сервіс для запобігання плагіату Unicheck тимчасово запровадив безоплатний доступ для українських закладів вищої освіти.

Про це повідомили в Міністерстві освіти та науки.

Так, безкоштовно перевіряти академічні тексти на плагіат і неправомірні запозичення заклади вищої освіти України зможуть протягом поточного та наступного навчальних семестрів.

Результати ЗНО будуть необхідні для вступу на бюджет

Результати національного мультипредметного тесту ЗНО, що проводитиметься цього року, будуть необхідні вступникам, які планують вступати на бюджетну форму навчання.

Абітурієнти, які планують навчатися за іншими формами навчання, зможуть вступати на підставі заяви і мотиваційного листа.

Українців запрошують вивчати українську мову разом

Українцям пропонують долучитись до проєкту «Єдині», який передбачає 28 днів підтримки у переході на українську мову.

Стати учасниками проєкту можуть люди, які прийняли рішення почати спілкуватись українською мовою та потребують щоденної практики й підтримки однодумців.

Затверджено характеристику ЗНО для вчителів у 2022 році

Українським центром оцінювання якості освіти затверджена Загальна характеристика тесту ЗНО для учителів початкових класів, які виявлять бажання взяти участь у сертифікації в 2022 році.

Документ визначає орієнтовний розподіл завдань відповідно до розділів Програми оцінювання педагогів, а також містить Схему нарахування балів за виконання тестових завдань.

У 2022 році тест ЗНО для вчителів складатиметься зі 100 завдань з вибором однієї правильної відповіді, на виконання яких учасникам буде відведено 180 хвилин.