Головні події освітянського тижня 

У школах можуть з’явитися фахівці з безпеки.

За інформацією освітнього омбудсмена, в Україні планують реалізувати проєкт «Вихователь безпеки», метою якого є сприяння ранньому виявленню та усуненню негативних явищ у школі.

Підготовка до ЗНО: якими будуть тести в 2022 році.

Українським центром оцінювання якості освіти затверджені характеристики тестів ЗНО, що визначають структуру, кількість та типи завдань тестів, час на виконання завдань, максимальну кількість балів тощо.

Відкрито провадження щодо наказу про обов’язкову вакцинацію.

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом до МОЗ про визнання протиправним наказу щодо переліку професій, працівники яких підлягають вакцинації.

43% українців не готові вакцинуватися, – опитування.

43% українців зазначають, що не готові вакцинуватися проти COVID-19. Відносно більше тих, хто не має бажання робити щеплення, серед молодих респондентів. Водночас 36% повідомили, що вже вакцинувалися.

Реєстрація на ЗНО стартує 1 лютого. Які предмети обрати?

Міністерством освіти затверджений календарний план проведення ЗНО в 2022 році. У 2022 році зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 23 травня тестуванням з фізики.

Громади зможуть здавати в оренду майно ліквідованих шкіл.

Верховна Рада ухвалила законопроект, який дозволить органам місцевого самоврядування використовувати майно ліквідованих шкіл для потреб суспільного життя місцевої громади.

Профспілка просить відтермінувати відсторонення освітян.

Профспілка працівників освіти звернулася до Міністерства охорони здоров’я з проханням перенести дату початку відсторонення нещеплених працівників закладів освіти з 8 листопада на 8 грудня.

Держпраці консультує з питань відсторонення працівників.

Роботодавці і працівники можуть отримати консультації з питань застосування законодавства під час карантинних заходів, зумовлених пандемією, зокрема щодо механізму відсторонення від роботи.

Відсторонених від роботи освітян позбавлять лікарняних.

У Фонді соціального страхування заявили, що працівникам закладів освіти, яких буде відсторонено від роботи через відсутність щеплення, не надаватиметься допомога за