Головні події освітянського тижня 

МОН: людина не втручається у розподіл держзамовлення.

У Міністерстві освіти заявили про відмову від ручного розподілу державного замовлення у вищій освіті на користь принципу «бюджетні місця йдуть за кращими вступниками».

тисячі закладів освіти досі споживають воду з колодязів.

Голова Державної служби з питань безпечності харчових продуктів заявила, що кілька тисяч закладів освіти в Україні не мають централізованих мереж водопостачання та використовують воду з колодязів.

Перспектив повернення до дистанційної освіти поки немає.

Міністр освіти наголошує, що станом на початок серпня перспектив повернення до дистанційної освіти у вересні 2021 року немає. Водночас він не виключив можливості повернення до дистанційної форми освіти восени.

Місцеві бюджети не використали 7 млрд на потреби освіти.

За інформацією Міністерства фінансів, такий обсяг коштів утворився насамперед через накопичення на місцевих рахунках цільових коштів, що були надані з бюджету на розвиток матеріально-технічної бази шкіл.

145 тисяч дітей отримають допомогу на підготовку до школи.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виплату 2 тисяч грн на кожну дитину з багатодітної малозабезпеченої родини. Виплати допоможуть багатодітним сім’ям зібрати дітей до школи.

МОН і МОЗ розглядають варіанти роботи шкіл у карантин.

Профільні міністерства опрацьовують варіанти роботи закладів освіти в умовах посилення карантину через поширення штаму Дельта. Відомствам надано доручення налагодити комунікацію із суспільством з цього питання.

Україна реалізовуватиме Декларацію про безпеку шкіл.

Уряд затвердив план заходів щодо реалізації Декларації про безпеку шкіл. Документ має створити умови для забезпечення права на освіту та формування безпечного освітнього середовища у період конфлікту на сході України.

Держава проведе аудит діяльності Академії педнаук.

До аудиту будуть долучені представники Міносвіти, Фонду держмайна, Мінекономіки, Мінфіну та інших відомств. Планується, що за результатами аудиту буде здійснена оптимізація мережі наукових установ академії.

Підстав не допускати в школу невакцинованого вчителя немає.

За словами головного державного санітарного лікаря, наразі юридичних підстав, аби не допускати невакциновану проти коронавірусної хвороби людину до роботи немає.

Вступники часто помиляються у пріоритетах заяв.

У Державній службі якості освіти наголошують, що значною проблемою вступної кампанії є те, що вступники на бюджетну форму навчання невірно визначають пріоритети поданих до вишів заяв.

Понад 300 тисяч освітян пройшли повний курс щеплення.

За інформацією голови парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайла Радуцького, повний курс щеплення пройшли 308 тисяч працівників освіти. Водночас епідеміологічна ситуація в Україні поступово погіршується.