Головні події освітянського тижня 

Дітей у початковій школі оцінюватимуть вербально.

Міністерство освіти і науки пропонує учителям початкової школи оцінювати результати особистісних надбань учнів у 1-4 класах вербальною оцінкою. Методичні рекомендації надіслані школам для практичного використання.

Уряд виділить 150 млн на створення практичних центрів.

55 українських закладів професійної освіти отримають кошти на створення навчально-практичних центрів. Перелік закладів освіти, які отримають субсидії визначений МОН за підсумками роботи конкурсної комісії відомства.

Переможці міжнародних учнівських олімпіад отримають премії.

Міністерство освіти ініціюватиме зміни до нормативних документів, які дозволять відзначити грошовими винагородами переможців цьогорічних міжнародних учнівських олімпіад, які представляли Україну.

Вступникам надані рекомендації на бюджет.

Оголошені рейтингові списки вступників до закладів вищої освіти із зазначенням рекомендованих до зарахування на бюджетне навчання. Вступники, які отримали рекомендації, мають подати оригінали документів до приймальних комісій.

У разі карантину школи відкриють за умови вакцинації вчителів.

Уряд ухвалив постанову, згідно з якою, у разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки робота шкіл буде можлива за умови вакцинованого персоналу на рівні 80%.

У МОН розповіли, як у новому році виховувати школярів.

Міністерством освіти розроблені рекомендації про деякі питання організації виховного процесу в 2021/22 році. Зміст рекомендацій має бути доведений до відома керівників шкіл та вчителів.

Уряд змінив норми харчування у закладах освіти.

Кабінет Міністрів ухвалив зміни до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку. Документ доповнює групи харчових продуктів, що використовуються для харчування учнів.

Середня зарплата в освіті майже зрівнялась з середньою в економіці.

Заробітна плата штатних працівників в освітній сфері в червні 2021 року склала 14 158 грн. Згідно зі статистичними показниками, середня зарплата в освіті в червні склала 98,9% від середнього рівня зарплат в економіці.