Головні події освітянського тижня 

Завершився прийом електронних заяв від вступників.

23 липня завершився прийом електронних заяв на програми бакалавра та магістра медичного, фармацевтичного, ветеринарного спрямування від абітурієнтів, які вступають до вишів на базі 11 класів.

Випускники не орієнтуються в історичній хронології, – очільник УЦОЯО.

За словами Валерія Бойка, цьогорічні випускники шкіл, які брали участь у тестуванні з історії України, продемонстрували більш загрозливі результати з історії ніж учасники ЗНО з математики.

Рівень освіти коливається між середньою та низькою якістю.

За результатами опитування фонду «Демократичні ініціативи», оцінка якості освіти українцями продовжує коливатися між середньою та низькою. Порівняно з минулим роком кількість негативних оцінок зросла на 9%.

Вимога носити шкільну форму є незаконною, – омбудсмен.

Сергій Горбачов наголошує, що будь-яка вимога щодо носіння обов’язкової шкільної форми є незаконною. За словами освітнього омбудсмена, шкільний одяг має бути зручним і відповідати можливостям родини.

Проблем від дистанційної освіти більшеніж користі.

Відповідно до результатів досліджень, попри те, що 50% сімей погодилися, що запровадження дистанційної освіти сприяло захисту від коронавірусу, 56% опитаних зазначили, що проблем від її запровадження було більше, ніж користі.

ДПА-2022: визначено перелік шкільних іспитів для учнів.

Міністерством освіти визначений перелік предметів, з яких у 2021/22 навчальному році буде проведена державна підсумкова атестація учнів, які завершують здобуття початкової, базової та повної загальної середньої освіти.

Якість освіти не може бути кращоюніж підготовка вчителя.

У Державній службі якості освіти наголосили, що одним з головних факторів здобуття якісної освіти є належний рівень підготовки вчителів. Іншим фактором є ставлення суспільства до вчителя.

Області отримали майже 60% підручників для 4-х класів.

До книжкових баз областей вже доставлено майже 2 млн 800 тисяч підручників для четвертих класів, що становить 57% від загальної кількості необхідної навчальної літератури для учнів.

Діти на тривалому лікуванні зможуть здобувати освіту.

В Україні буде створена спеціальна державна установа, що має організовувати та забезпечувати надання освітніх послуг дітям дошкільного та шкільного віку, які перебувають на стаціонарному лікуванні.