Головні події освітянського тижня 

В Україні створять електронну базу дитячих гуртків і секцій.

Планується, що діяльність Інформаційної платформи допомагатиме батькам і школярам обрати найближчі за місцем проживання та напрямом діяльності дитячі гуртки, клуби та секції.

Президент створив Раду з розвитку професійної освіти.

Основними завданнями нового органу стануть аналіз законодавства та підготовка пропозицій щодо його удосконалення, прогнозування пріоритетних напрямів та шляхів розвитку професійної освіти.

Оголошено результати конкурсу імЯцика.

В Україні підбили підсумки марафону з української мови, який цього року відбувався у дистанційній формі. Участь у цьогорічному конкурсі взяли 26 тисяч учасників. Переможці конкурсу будуть нагороджені преміями.

Випускників шкіл та коледжів звільнять від екзаменів.

Парламентський Комітет з питань освіти, науки та інновацій рекомендуватиме Верховній Раді ухвалити рішення про звільнення цьогорічних випускників від проходження обов’язкової державної підсумкової атестації у формі ЗНО.

Всеукраїнська школа онлайн отримає 7 млн.

Онлайн платформа «Всеукраїнська школа онлайн» отримає додаткове фінансування з бюджету в розмірі 6 млн 800 тисяч грн. Очікується, що виділення коштів надасть можливість створити для платформи ще 399 додаткових онлайн уроків.

Законопроєкт про ДПА розглянуть найближчим часом.

Рішення, ухвалення якого дозволить звільнити цьогорічних випускників повної загальної середньої освіти від обов’язкового проходження державної підсумкової атестації, може бути розглянуте Верховною Радою як невідкладне.

Україна хоче долучитись до програми «Горизонт Європа».

Україна прагне виконати міжнародні процедури для підписання Угоди про приєднання до програми ЄС з досліджень «Горизонт Європа». На переговори з Європейською Комісією відрядять делегацію на чолі з міністром освіти.

У МОН заявляютьщо якість шкільних їдалень під контролем.

Чиновники міністерства відзвітували, що більшість недоліків, які були виявлені під час обстеження харчоблоків в українських школах, було усунено за координації МОН та обласних департаментів освіти і науки.

27 % вчителів не впоралися з сертифікаційним тестом ЗНО.

Значна частина вчителів початкових класів, які цього року взяли участь у незалежному оцінюванні фахових знань та умінь в рамках проєкту сертифікації, не змогли подолати пороговий бал тесту.

Україна візьме кредит на ремонт і обладнання для вишів.

 Українські університети зможуть отримати 200 млн доларів кредитних коштів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Планується, що кошти будуть спрямовані на ремонтні роботи та закупівлю сучасного обладнання.