Головні події освітянського тижня

У РНБО не виключають всеукраїнського локдауну
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов повідомив, що у випадку погіршення ситуації з поширенням коронавірусу може виникнути необхідність «закрити всю країну».
Про це він сказав в інтерв’ю BBC News Україна, зазначивши, що найближчим часом Рада нацбезпеки може провести окреме засідання щодо поширення пандемії.
В Україні запустили платформу з цифрової освіти
Компанія Facebook за підтримки Міністерства цифрової трансформації запустила українську версію платформи з цифрової освіти для батьків, учителів і підлітків Get Digital.
Як повідомили у Міністерстві, платформа з цифрової освіти від Facebook запускається в рамках інформаційної кампанії Європейський тиждень цифрової грамотності в Україні, яка присвячена розвитку цифрових навичок громадян.
У школах офіційно дозволили організовувати кейтеринг
Директори шкіл та дитячих закладів оздоровлення та відпочинку зможуть використовувати кейтеринг як найефективнішу модель організації харчування. Про це йдеться в новому Порядку організації харчування, затвердженому Урядом.
Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови КМУ «Про затвердження Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», документ розроблений з метою врегулювання організації харчування дітей у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку з урахуванням рекомендацій ВООЗ.
ЗНО відбудеться за встановленим раніше графіком
Попри думки деяких чиновників місцевих органів влади щодо неприйнятності графіку проведення ЗНО, цього року тестування випускників шкіл відбудеться за ухваленим раніше розкладом.
Це передбачено змінами до постанови Кабінету Міністрів від 9 грудня 2020 р. № 1236, що ухвалені урядом 22 березня.
Згідно з рішенням Кабінету Міністрів, основна та додаткова сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року відбудуться у заплановані терміни незалежно від рівня епідемічної небезпеки у регіонах.
12 способів зробити дистанційне навчання цікавим
Останнім часом і учні, і вчителі стикаються з новими умовами навчання, які викликані епідемією COVID-19. Коли діти змушені пристосовуватися до дистанційного навчання, вони перестають отримувати задоволення від навчання. Ба більше, навіть переконати дитину виконувати домашні завдання може бути складно.
У деяких сім’ях ситуація ускладнюється тим, що батьки багато часу проводять на роботі, у них немає доступу до всіх технологій, необхідних для дистанційного навчання тощо. Згідно зі статистикою, кожна п’ята дитина залишається без нагляду до вечора, поки батьки не повернуться з роботи. Багато сімей не мають домашнього інтернету.