Головні події освітянського тижня 

У Києві невдоволені графіком проведення ЗНО.

У столичному департаменті освіти і науки невдоволені графіком проведення ЗНО, який, на думку його очільниці, заважатиме проведенню цьогорічного свята Останнього дзвоника.

При ліцеях зможуть створювати структурні підрозділи.

Міністерством освіти розроблений проєкт Положення про ліцей, ключовими питаннями якого є можливість утворення в складі ліцею ланок дошкільної, початкової та базової середньої освіти.

Дітей зараховуватимуть до найближчого дитсадка.

Парламент ухвалив за основу проєкт закону, метою якого є забезпечення права кожної дитини здобувати дошкільну освіту в закладі дошкільної освіти, що є найбільш доступним та найближчим до місця її проживання.

Взаємоповага робить школу якісною, – дослідження.

дослідження, проведеного агенцією «Vox Populi Agency» свідчать про те, що майже 80% учнів вважають, що доброзичливі стосунки між ними і вчителями, а також взаємоповага та відсутність булінгу робить школу якісною.

Інститути післядипломної освіти мають розвиватися, – МОН.

У відомстві зазначають, що Україна потребує потужного поштовху для розвитку закладів післядипломної педагогічної освіти, щоб підсилити спроможність підготувати вчителів до впровадження НУШ в базовій школі.

УЦОЯО: зміна дат ЗНО спричинить стрес в учасників тестування.

Найбільшою загрозою перенесення дати проведення зовнішнього оцінювання з математики з 28 на 27 травня є посилення стресу в учасників тестування, які беруть участь і в ЗНО з англійської мови, і в ЗНО з математики.

Онлайн-активність успішно впливає на компетентності учнів.

Результати аналізу відповідей учасників PISA-2018 свідчать про те, що в Україні учні з низьким рівнем активності онлайн мають істотно нижчий рівень читацької, математичної та природничо-наукової компетентності.

Шмигаль не виключив запровадження локдауну.

Прем’єр-міністр не виключив можливості запровадження жорстких обмежень на території країни, у разі продовження тенденції зростання кількості хворих. За його словами, наразі в Україні розпочалася третя хвиля епідемії.

У КСУ оскаржили рішення про призначення міністра освіти.

У Конституційному Суді України повідомили про надходження подання народних депутатів щодо конституційності постанови Верховної Ради про призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

У МОН сформували новий склад Громадської ради.

До Установчих зборів було допущено 115 представників інститутів громадянського суспільства, 71 з них взяв участь в установчих зборах. До нового складу Громадської ради при Міністерстві освіти і науки ввійшли 35 осіб.