Головні події освітянського тижня

Дистанційне навчання має проводитись онлайн і офлайн

В умовах дистанційного навчання Міністерство освіти радить учителям застосовувати два режими проведення уроку — онлайн і офлайн.

Про це йдеться у повідомленні Міносвіти, у зв’язку із набранням чинності новим санітарним регламентом для шкіл, яким обмежений час використання гаджетів впродовж одного уроку.

 В Україні проведуть конкурс, присвячений Лесі Українці

Учнів і студентів запрошують узяти участь у VII Всеукраїнському фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченому Лесі Українці.

Участь у конкурсі можуть брати школярі 1–11 класів, учні закладів професійної освіти, у тому числі діти з особливими освітніми потребами, студенти, а також автори теле- і радіопередач для молоді.

Онлайн-тести зовнішнього оцінювання

Майбутні учасники зовнішнього оцінювання 2021 року, які продовжують підготовку до тестування, мають можливість скористатись сервісом ЗНО-ОНЛАЙН, розробленим Освіта.ua.

На сайті «ЗНО-ОНЛАЙН» розміщено більше 300 тестів, що складали абітурієнти під час проходження основних та додаткових сесій зовнішнього незалежного оцінювання, а також сесій пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2009-2020 років.

Розпочалося підключення шкіл до електронних журналів

В Україні розпочалося підключення шкіл до сервісу електронних шкільних журналів та щоденників.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки після проведення тестування системи, що відбулось наприкінці минулого року.

Сервіс E-Journal має інтерфейс, через який організовано доступ до даних про учнів, розклад уроків, списки відвідування, домашні завдання тощо.