Головні події освітянського тижня

Потребу шкіл в антисептиках і масках оцінили в 26 млрд.

За розрахунками Міносвіти, мінімальна потреба шкіл в антисептиках, масках і дезінфекторах у 2021 році складе понад 26 млрд грн. Цього року МОН вже не зможе виділити кошти на антисептики, дезінфектори і маски.

Проект стандарту базової освіти відкликали через помилки.

В.о. міністра освіти виключив політичну складову у відкликанні держстандарту освіти. Шкарлет запевняє, що проект нового державного стандарту базової освіти був відкликаний через орфографічні помилки.

МОЗ затвердив новий COVID-протокол для закладів освіти.

Постановою головного санітарного лікаря затверджений новий перелік протиепідемічних заходів. Відповідальність за організацію та виконання заходів покладено на засновників та керівників закладів освіти.

У МОН розповіли, як реорганізувати методкабінети.

Планується, що новостворені центри сприятимуть професійному розвитку педагогічних працівників, забезпечуватимуть психологічну підтримку та консультуватимуть вчителів з питань, пов’язаних з освітнім процесом.

МОН розробило план популяризації природничих наук та математики.

План включає у себе 9 пунктів, реалізація яких має сприяти популяризації природничих наук та математики в Україні. Громадське обговорення документа триватиме до 09 вересня 2020 року.

Адаптивний карантин в Україні подовжено до 31 жовтня.

Рішення Кабінету Міністрів ухвалено у зв’язку із різким зростанням кількості випадків коронавірусної хвороби. Постанова уряду передбачає посилення низки обмежувальних заходів на території регіонів.

1 вересня підвищать посадові оклади бюджетників.

Уряд ухвалив рішення щодо підвищення посадових окладів працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери. Рішення ухвалено у зв’язку з підвищенням розміру мінімальної заробітної плати.

Профспілка пропонує захистити освітян на час COVID-19.

Профспілка працівників освіти розраховує на вжиття державою заходів, що гарантуватимуть захист працівників закладів освіти, які здійснюють та забезпечують освітній процес в умовах оголошеного карантину.

Профспілка: школам потрібні не рекомендації, а документи.

Голова Профспілки працівників освіти Георгій Труханов наголошує, що питання здоров’я і безпеки учасників освітнього процесу потребують не просто рекомендацій від освітніх відомств, а чітких документів, що регламентують роботу під час пандемії.

Школа в період карантину: умови, правила, рекомендації. 

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов презентував затверджені МОЗ правила та рекомендації щодо організації навчального процесу на період карантину у закладах середньої освіти.

Матеріали уроку про COVID-19 до 1-го вересня.

Вчителі шкіл можуть скористатись матеріалами та планом інтерактивного уроку до 1 вересня щодо коронавірусної хвороби COVID-19 та правил безпечного навчання під час карантину.

Чернівці та Івано-Франківськ 1 вересня у «червоній» зоні.

З 31 серпня міста Чернівці, Івано-Франківськ та ще 20 міст та районів України перебуватимуть у «червоній» зоні епідеміологічної небезпеки, відповідно у цих регіонах забороняється відвідування закладів освіти усіма учнями та студентами.

Вступникам на бюджет необхідно подати документи.

Вступникам, які отримали рекомендацію на навчання за кошти державного бюджету необхідно до 18-ї години 31 серпня виконати вимоги до зарахування та подати до закладу вищої освіти оригінали необхідних документів.