Головні події освітянського тижня

Визначено результати ЗНО з семи предметів.

УЦОЯО оголошені результати зовнішнього оцінювання з української мови і літератури, іноземних мов, історії України та біології. Учасники, які подолали визначений поріг, отримали рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Реєстрація на додаткову сесію ЄВІ розпочнеться 14 вересня.

Для вступників у магістратуру, які не взяли участь або мають бажання перескласти єдиний вступний іспит до магістратури з іноземної мови, буде проведена спеціальна додаткова сесія.

24 липня виші розпочали реєстрацію на іспити та конкурси.

Загалом вступні іспити та творчі конкурси відбуватимуться для вступників на місця державного замовлення з 1 до 12 серпня, для вступників на контракт – з 1 до 22 серпня.

Парламент планує законодавчо знизити вік молоді до 29 років.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект «Про основні засади молодіжної політики». Законопроект покликаний удосконалити процес формування та реалізації молодіжної політики.

Вступники можуть перевірити свої дані в ЄДЕБО.

Вступникам пропонують завчасно перевірити правильність своїх даних в Єдиній державній електронній базі з питань освіти з даними у документі про повну загальну середню освіту і сертифікаті ЗНО.

МОН просить уряд повернути 2 млрд грн освіті і науці.

Кошти будуть спрямовані на виконання 3-х бюджетних програм — виплату допомоги молодим учителям, забезпечення рівня пожежної безпеки у вишах, а також на підтримку пріоритетних напрямків наукових досліджень.

Школи закриватимуть при «червоному» рівні небезпеки.

З 1 серпня залежно від епідемічної ситуації в кожному з регіонів буде встановлено один з рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19 – «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний».

Шкарлет: 1 вересня учні і студенти підуть до закладів освіти. 

Коментуючи рішення уряду про запровадження рівнів епідемічної небезпеки, в.о. міністра освіти висловив переконання, що переважна більшість здобувачів освіти 1 вересня традиційно підуть до закладів освіти.

У МОН призначили ще 2 заступників міністра.

Кабінет Міністрів призначив Миколу Кизима першим заступником міністра освіти і науки України. Артур Селецький – заступником міністра.

Учителів на 36 тисяч більше, ніж потрібно, – чиновник.

За словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, засновникам українських шкіл необхідно звернути увагу на раціональне забезпечення закладів освіти педагогами. Він повідомив, що йдеться про додаткові 5,6 млрд грн.

Стартувала додаткова сесія ЗНО-2020.

24 липня тестуванням з фізики стартувала додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Сесія триватиме до 10 серпня, під час проведення якої учасники тестування матимуть можливість скласти тести з певних навчальних предметів.

Роботу спеціалізованих рад продовжено до 2021 року.

Здобувачі наукових ступенів зможуть захистити свої доробки та отримати відповідні дипломи до 15 травня 2021 року. Міністерством освіти і науки продовжено термін дії усіх наявних спеціалізованих вчених рад.