Оновлення процедури надання грифів

Наступного року Міністерство освіти і науки має намір зробити відкритою процедуру надання навчально-методичній літературі та засобам навчання відповідних грифів МОН.

Відкрита процедура надання навчальній літературі грифів має створити систему превентивних, антикорупційних та прозорих механізмів у цьому питанні. Для цього у міністерстві обіцяють створити сайт, на якому буде висвітлюватись процедура надання грифів.

Будуть оприлюднюватись дані про дату і вхідний номер рукописів, терміни розгляду документів, прізвище, ім’я, по батькові рецензентів, експертів, відповідальних осіб за процедуру надання грифа та результати розгляду рукопису.

Відкритість інформації має посилити відповідальність науковців за процедуру рецензування та проведення експертизи навчально-методичної літератури.

В Міністерстві освіти і науки наголошують, що кожен освітянин матиме можливість висловити свої зауваження та пропозиції щодо якості навчально-методичної літератури через веб-ресурс. В разі надходжень суттєвих зауважень, навчально-методичний посібник повторно розглядатиметься на засіданні відповідної комісії науково-методичної ради МОН.

Залишити відповідь