Головні події освітянського тижня

Мандзій: рішення про ДПА у Києві є перевищенням повноважень.

Київська міська державна адміністрація перевищила власні повноваження, ухвалюючи рішення про звільнення випускників шкіл столиці від проходження державної підсумкової атестації.

Пункти ЗНО забезпечать необхідними засобами захисту.

Міністерство освіти спільно з Групою Нафтогаз, ЮНІСЕФ Україна та Посольством Швейцарії в Україні забезпечать пункти проведення зовнішнього оцінювання необхідними засобами захисту.

40% українських шкіл не мають якісного Інтернету.

Лише 60% українських шкіл мають підключення до Інтернету за допомогою оптоволоконних технологій, що дозволяє учням та вчителям отримувати необхідний для навчання контент та ефективно працювати онлайн.

Президент назвав кандидатів на посаду міністра освіти.

Володимир Зеленський назвав кандидатів на посаду міністра освіти та науки. Він повідомив, що на посаду міністра освіти претендує, зокрема, ректор Чернігівського технологічного університету Сергій Шкарлет.

Уряд оновив правила формування регіонального замовлення.

 Планується, що заклади професійної, фахової передвищої та вищої освіти вже з вересня готуватимуть прогнози для навчання студентів і учнів за кошти регіонального замовлення за оновленими правилами.

МОЗ готує рекомендації для відкриття дитячих таборів.

Міністерству охорони здоров’я необхідно ще декілька днів, щоб надати рекомендації з відкриття дитячих літніх таборів. У цьому році кількість дітей, які будуть відправлені на відпочинок, складає близько 1 млн 200 тисяч осіб.

Підстав для звільнення учнів від ДПА немає, – Мандзій.

За словами в.о. міністра освіти, проведення державної підсумкової атестації у формі ЗНО є єдиним процесом, що передбачений законом «Про повну загальну середню освіту». Тому підстав для звільнення учнів від ДПА немає.

Затверджений порядок подання онлайн заяв до вишів.

МОН затверджений Порядок подання заяв до вишів в електронній формі. Документом визначений механізм подання заяв про вступ абітурієнтами, які вступатимуть до закладів фахової передвищої та вищої освіти.

УЦОЯО: на пробне ЗНО учасники мають приходити в масках.

 Кожен учасник пробного зовнішнього незалежного оцінювання повідомлений про необхідність одягнення захисних масок чи респіраторів для допуску в пункти пробного тестування.

УЦОЯО: через ЗНО випускники підтвердять факт здобуття освіти.

За словами в.о. директора УЦОЯО Валерія Бойка, зовнішнє незалежне оцінювання є дієвим підґрунтям для визначення результатів державної підсумкової атестації.

Діти під час ЗНО перебуватимуть в безпечнішому місці, – УЦОЯО.

У Центрі оцінювання наголошують, що діти, прибувши на пункти зовнішнього незалежного оцінювання, перебуватимуть у найбезпечнішому місці з точки зору вжиття всіх необхідних епідеміологічних заходів.