Головні події освітянського тижня

Розпочалась реєстрація на додаткову сесію ЗНО.

Цього року, окрім окремих категорій вступників, право на реєстрацію для складання ЗНО під час додаткової сесії мають особи, які не змогли зареєструватися під час основного періоду реєстрації.

Офіс Президента: в аудиторії ЗНО може бути не більше 10 осіб.

В Офісі Президента наголошують, що ЗНО має відбутися за чіткими правилами, щоб уникнути заражень. У приміщенні під час проведення тестування зможуть одночасно перебувати не більше 10 осіб.

У разі потреби профосвіта зможе виходити з карантину.

З 1 червня учні закладів профосвіти, для яких неможливо перенести практичне навчання у дистанційний формат, зможуть виходити на заняття. Також для випускників може бути організована державна кваліфікаційна атестація.

Дискусії щодо ЗНО необхідно припинити, – Мандзій.

За словами в.о. міністра освіти, дискусії щодо проведення зовнішнього оцінювання необхідно припинити. Також вона наголосила на необхідності надання випускникам можливості у спокійній атмосфері підготуватися до тестування.

Сайти українських шкіл є неінформативними, – ДСЯО.

За інформацією Держслужби якості освіти, результати вивчення забезпечення прозорості та інформаційної відкритості шкіл засвідчують ряд проблем, що потребують невідкладного вирішення.

У червні можуть запрацювати інклюзивні центри для дітей.

Інклюзивно-ресурсні центри можуть відновити роботу в регіонах, де буде запроваджено послаблення карантину. Відновлення роботи центрів відбудеться з метою зарахування дітей з особливими освітніми потребами до закладів освіти.

В Україні встановлять єдині вимоги для шкільних психологів.

МОН розроблений проект Професійного стандарту за професією «Практичний психолог». Метою стандарту є опис основних трудових функцій та встановлення єдиних вимог до компетентностей практичних психологів.

В кожній аудиторії ЗНО будуть присутні 17 осіб.

За словами заступника директора Українського центру оцінювання якості освіти, під час проведення зовнішнього оцінювання в аудиторіях будуть присутні 15 учасників тестування та два інструктори.

Учасникам ЗНО рекомендуватимуть приїздити на свій час.

Український центр оцінювання якості освіти має намір звузити часові діапазони входу груп учасників ЗНО до пунктів тестування. У кожного учасника буде перепустка з часом, коли йому необхідно прийти в пункт тестування.

Мандзій: на ЗНО ми дотримуємось всіх заходів безпеки.

В.о. міністра освіти і науки запевнила, що всі пункти зовнішнього незалежного оцінювання будуть забезпеченими та комфортними, як для учасників, так і для педпрацівників та інструкторів.

Дистанційна освіта стане складовою навчання, – Мандзій.

В.о. міністра освіти висловила переконання, що технології дистанційного навчання, нові методи та інструменти, які опанували вчителі під час карантину, обов’язково стануть невід’ємною складовою навчального процесу.

МОН обговорить впровадження стандарту базової освіти.

Освітнє відомство проведе серію консультацій щодо впровадження нового Державного стандарту базової середньої освіти. У першій дистанційній консультації візьме участь в.о. міністра освіти і науки.