Черняхівські освітяни – в Білорусі

         Останнім часом в області зростає питома вага міжнародної співпраці освітян у контексті Закону України «Про освіту».Активно працюють у цьому напрямку  педагоги Черняхівщини, які взяли активну участь  у  міжнародному проекті  «Пришкільна ділянка – як освітній майданчик для сучасних безпечних  агротехнологій», що пройшов у Білорусі. Гостями його   стали представники шкіл Молдови, України, Білорусі та Італії. Семінар  відбувся в центрі  «Екологія та здоров’я»  Білорусі. Його учасники  в перший день  презентували свої освітні заклади  та пришкільні сади, поділилися досвідом проведення  зі школярами наукових досліджень і планами  на майбутнє в рамках проекту.

Затим  відбулася поїздка Вітебською областю, в ходів якої  учасники семінару ознайомилися з пришкільними ділянками двох шкіл, задіяних у проекті. Вирощувані на землях овочі та фрукти йдуть на поліпшення пришкільного харчування, а реалізація  їх рештків  дають змогу одержувати кошти і використовувати їх на ремонт класів, придбання обладнання для них.

У Шарковщінському  районі учасникам  проекту представили садівництво  і дендраріум школи села Лужки. На згадку гостям подарували  овочі, трав’яний збір, різне варення, сушену рибу зі шкільного ставка. А ще  учасники посадили  клен –«Дерево дружби». Тепер  це дерево буде своєрідним символом зростання мережі шкільних садів Молдови, України, Білорусі та Італії.

Відбулася також  незабутня поїздка до Мінська, знайомствозі столицею, з  тамтешнім Центральним ботанічним садом.

Залишити відповідь