ГОЛОВНІ ОСВІТЯНСЬКІ ПОДІЇ ЗА ТИЖДЕНЬ

Опубліковано текст нового стандарту початкової освіти. Документ визначає вимоги до результатів навчання та компетентностей здобувачів освіти, загальний обсяг їх навчального навантаження у базовому навчальному плані та форму державної атестації.

Учасники ЗНО можуть внести зміни до своїх даних. У разі необхідності, учасники тестування можуть внести зміни до своїх реєстраційних даних або усунути причини, що стали підставою для відмови в реєстрації. Відповідні зміни можна внести до 2 квітня.

 Затверджено список тренерів для учителів перших класів. Визначені тренери займатимуться навчанням учителів, які працюватимуть з учнями перших класів у 2018/19 і 2019/20 навчальних роках. Навчання відбуватиметься відповідно до Концепції «Нова українська школа».

У Держслужбі якості освіти обіцяють школам підтримку. За словами керівника установи Руслана Гурака, необхідно змінити ідеологію Держслужби якості освіти через нові підходи. Зокрема, трансформувати систему «контролю та покарання» в систему «довіри та допомоги».

У Міністерстві освіти і науки розробили концепцію професійно-технічної освіти. Документ містить опис нової моделі фінансування та управління професійно-технічними навчальними закладами, шляхів покращення якості освіти та розвитку державно-приватного партнерства.

В МОН пропонують по-іншому навчати вчителів. Відомство розпочало регіональні презентації проекту Концепції розвитку педагогічної освіти. Документ передбачає кроки з підвищення престижу педагогічних спеціальностей, професійного розвитку вчителів, створення порталу покращення педагогічної майстерності.

Міністерство освіти і науки придбає підручники для 5-го класу без конкурсу. Інституту модернізації змісту освіти доручено забезпечити придбання шкільних підручників у 2018 році без проведення конкурсу. Причиною рішення у МОН називають необхідність своєчасного забезпечення дітей підручниками.

МОН впровадить ЗНО для студентів-іноземців. Через недостатній рівень володіння мовою навчання іноземними студентами, Міністерство освіти має намір впровадити зовнішнє оцінювання з мови навчання для студентів-іноземців після першого курсу.

Учні першого класу отримають набори LEGO безкоштовно. Учні перших класів, які навчатимуться з 1 вересня 2018 року, безкоштовно отримають набори LEGO. Планується, що вони допоможуть впроваджувати ігрові та діяльнісні методи навчання в освітній процес.

Відкрито конкурс для участі в EdCamp Ukraine 2018. EdCamp Ukraine запрошує освітян для участі в Четвертій національній (не)конференції, що цього року відбудеться у Харкові 2 і 3 липня. Подати заявку на участь у заході можна до 20 квітня.

Залишити відповідь