Географія народних промислів України.

Автор. Мурга Л.О., завідувач кафедри образотворчого мистецтва Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка.

Джерело інформації. Географія та економіка в рідній школі. Науково-методичний журнал. – 2017. – № 9 – С. 2 – 6

У даній статті автором  розроблені методичні рекомендації щодо організації та проведення у 9 класі уроку на тему «Географія народних промислів України».

Пропонується на допомогу вчителям географії алгоритм проведення уроку з використанням рекомендацій Інституту мистецтв.

Від заходу до сходу, з півночі на південь зароджувались свої регіональні традиції в оздобленні знарядь праці, житла, одягу. В кожну епоху розвитку люди прагнули, щоб предмети, якими вони користувалися, були не тільки зручними, а і красивими. З покоління в покоління передавались традиції обробки природних матеріалів: каменю, глини, дерева, рослин для ткацтва, фарбування ниток шкіри, хутра.

В статті представлені  результати  дослідження розвитку в Україні кераміки, вишивки, писанкарства, декоративного розпису, декоративного народного живопису. Українське народне мистецтво невмируще і постійно набуває нового змісту, нових форм.

Дані матеріали можуть бути використані вчителем на уроці географії, під час підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання з географії та під час підготовки до ІІ, ІІІ та ІV етапів Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії.

Залишити відповідь