На передовій прогресу

Автор: Даник Ю.Г.

Назва статті: На передовій прогресу

Джерело інформації: Журнал «Оборонний вісник», № 6, 2017 рік, ст.10-17

 

         У сучасній війні перемагає той, хто швидше сприймає нові технології  та втілює їх у життя, бере на озброєння  нові воєнні доктрини і концепції, які відповідають духу  часу.

Прогрес в технологіях  завжди був  рушійним  фактором розвитку  воєнного мистецтва. Він  на даний час обумовлює  трансформацію  понять  філософії війни  в більш  прагматичні і зрозумілі  категорії,  які дозволяють визначити  тенденції еволюції такого  складного явища, як збройна боротьба.

Під час анексії Криму  і в ході бойових дій  на Сході  України застосовувалися  новітні системи та комплекси радіоелектронної та інших технічних видів розвідки.

Для  забезпечення обороноздатності держави в умовах загрози виникнення   і ведення «гібридної війни» необхідно мати збалансований сектор національної безпеки і оборони.

В сучасних гібридних  діях домінують інформаційні  та кібервпливи і при цьому вони мають бути як самостійними, так і супроводжуватися іншими не силовими і силовими методами досягнення цілей агресії.

Для забезпечення  національної безпеки держав і коаліцій  в сучасних умовах,  їх ефективної оборони від гібридних агресій  вирішальне значення має своєчасне впровадження  високих оборонних технологій. За  їх допомогою боєздатність  військових формувань, оснащених навіть застарілим озброєнням ,  можна вивести на такий  принципово новий рівень, який відповідатиме сучасним вимогам.

Залишити відповідь