Головні події освітянського тижня

Учасники пробного ЗНО отримали запрошення на тестування.

В запрошеннях зазначено адреси та час проведення тестування. Кожному учаснику необхідно роздрукувати запрошення зі свого «Особистого кабінету» на сайті відповідного центру оцінювання якості освіти.

У дитсадках можна буде працювати без педосвіти.

Дитсадки зможуть залучати компанії для забезпечення харчування і медичного обслуговування, а також наймати на роботу не лише педагогічних працівників. Відповідні зміни до Ліцензійних умов ухвалені Кабінетом Міністрів.

У школах Києва дітям щоранку вимірюватимуть температуру.

Столична влада доручила організувати вимірювання температури всім вихованцям дитсадків та учням  шкіл. Відповідні дії є реакцією на виявлення в Україні першого випадку захворювання на коронавірус.

Уряд спрямував кошти на надбавки молодим вчителям.

Кабмін спрямував у регіони субвенцію в розмірі 1 млрд 553 млн грн для виплати надбавок молодим вчителям. Виплати будуть здійснені наприкінці року. Надбавки отримають понад 73 тисячі вчителів, які мають стаж роботи до 10 років.

Майбутні учасники ЗНО можуть дізнатись про стан реєстрації. 

Майбутні учасники зовнішнього оцінювання, які вже подали реєстраційні документи для участі у тестуванні, мають можливість перевірити на якому етапі опрацювання вони перебувають.

МОН розробило новий стандарт базової освіти. 

За інформацією відомства, Концепцією документа передбачено визначення рамки змісту освітнього процесу у вигляді ціннісного підґрунтя, ключових компетентностей та спільних для них умінь (м’яких навичок).

Ганну Новосад звільнено з посади міністра освіти.

Міністра освіти і науки Ганну Новосад звільнено з посади. Відповідне рішення ухвалено парламентом 04 березня. Постанова Верховної Ради передбачає звільнення з посад 17 членів уряду, в тому числі міністра освіти і науки.

В Україні через коронавірус закриватимуть школи.

У зв’язку з поширенням коронавірусу будуть запроваджені протиепідеміологічні заходи, зокрема тимчасово закриватимуть школи. За словами головного санітарного лікаря, вводити обмежувальні заходи Україна вимушена вже найближчим часом.

На посаду міністра освіти є два кандидати – ЗМІ.

За інформацією ЗМІ, народний депутат від партії «Слуга Народу» Юлія Гришина та президент Національної академії педагогічних наук Василь Кремень мали співбесіду в Офісі президента щодо посади міністра освіти і науки.

Мінцифри хоче скоротити підготовку IT-фахівців до 2 років.

Міністерство цифрової трансформації пропонує скоротити терміни підготовки IT-фахівців з чотирьох до двох років. Необхідність зміни пов’язана з тим, що існуюча система не відповідає вимогам розвитку сучасних технологій.

Ганна Новосад подякувала за підтримку. 

Ганна Новосад, яка очолювала Міністерство освіти і науки з 29 серпня 2019 року, записала звернення, у якому підбила підсумки роботи відомства та висловила сподівання, що новий міністр продовжить шлях змін.

Обов’язки міністра освіти виконує перший заступник.

До призначення нового міністра освіти і науки обов’язки міністра виконуватиме перший заступник Юрій Полюхович. Члени команди Ганни Новосад ще не вирішили, чи продовжать вони роботу у міністерстві.