Головні події освітянського тижня

Міністр: старша школа матиме індивідуальну траєкторію.

За словами Ганни Новосад, зараз школяри мають 20+ предметів, що не дають можливості заглиблюватися у певний напрям та зрозуміти для себе, яка галузь/сфера є цікавішою.

В МОН розробили Концепцію розвитку позашкільної освіти.

Метою розроблення Концепції є розв’язання проблеми недостатньої доступності якісної позашкільної освіти, зокрема в сільській місцевості, а також забезпечення розвитку позашкільної освіти.

Форум.ОСВІТА.UA: платформа для спілкування освітян.

Командою Освіта.ua створено дискусійну онлайн-платформу для обговорення актуальних питань освітньої сфери. Стати учасниками Форуму можуть вчителі, батьки, освітні експерти, керівники освітньої сфери тощо.

Освітня профспілка направила пропозиції до парламенту.

Президія ЦК Профспілки працівників освіти і науки висловилась проти ліквідації сільських шкіл, відміни надбавок та доплат учителям, а також звільнення педагогів-пенсіонерів.

Умови прийому до вишів 2020: вступ на бакалавра.

Міністерством освіти і науки затверджені Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2020 році. Що необхідно знати випускникам шкіл, які мають намір вступати до закладів вищої освіти.

Вступ 2020: прохідні бали для вступу на бюджет.

МОН встановлений конкурсний бал для вступу до вишів на бюджетну форму навчання. Вступникам, які претендуватимуть на навчання для здобуття ступеня бакалавра або медичного магістра, необхідно мати конкурсний бал на рівні не меншому 125.

Залишити відповідь