ЗАГИНУЛИ ЗА УКРАЇНУ: У ЛІЦЕЇ ЖИТОМИРА ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНИЙ КУТОЧОК НА ЧЕСТЬ 16 КОЛИШНІХ УЧНІВ

У житомирському ліцеї №30 відкрили меморіальний куточок на честь загиблих у російсько-українській війні колишніх учнів. На стенді розмістили портрети 16 випускників. Також встановили вітрину та шафу із особистими речами полеглих воїнів.

Ідея створити такий куточок пам’яті на честь загиблих у російсько-українській війні випускників ліцею виношувалася майже рік.

Стенд із портретами та особистими речами колишніх випускників, які загинули за Україну, встановили на другому поверсі ліцею біля входу в актову залу.

Серед експонатів музею — снаряди, гранати, бойові шеврони, прапори, елементи одягу, рації, записники, сухпайки, трофеї та навіть книги, які читали хлопці, — сказав Анатолій Шубін. Чимало речей для меморіального куточка приніс вчитель із захисту України, який сам також пройшов чимало “гарячих точок” в російсько-українській війні. А під час відкриття стенду рідний брат одного із загиблих воїнів приніс у ліцей для музею прапор із логотипом підрозділу, в якому проходив службу його брат, та написом “На захисті та обороні”. Зі слів виконувача обов’язків директора ліцею прапор він отримав від побратимів його загиблого брата-військовослужбовця.

Наразі у ліцеї збирають додаткову інформацію про загиблих випускників. Зокрема, записують відео-спогади представників родин, колишніх однокласників, друзів. Все це систематизують і оцифрують. А відтак на кожному портреті встановлять QR-код пам’яті, відсканувавши який можна буде більше дізнатися про загиблого за Україну воїна.

 

Джерело: https://suspilne.media/zhytomyr/850005-zaginuli-za-ukrainu-u-zitomiri-vidkrili-memorialnij-kutocok-na-cest-16-kolisnih-ucniv/